Начало Бокс Скандално съдийско решение лиши Русинов от шанс за злато

Скандално съдийско решение лиши Русинов от шанс за злато

Скандално съдийско решение лиши Русинов от шанс за злато
0

Огромен гаф сътвориха съдиите, на чиито рамене бе поверен полуфиналът в кат. до 60 кг между Кирил Русинов и Артур Субханкулов от Русия.

Хората около въжетата присъдиха меко казано странна победа в полза на руснака с резултат 4:1, но истината вътре в ринга бе друга.

Възпитаникът на боксов клуб ЦСКА бе видимо по-агресивният от двамата и атаките му бяха далеч по-точни и адекватни. Русинов вкара далеч повече точни удари, а дясното му кроше не спря да тормози колебливата защита на Субханкулов. Руснакът получи множество попадения, но бързото изтегляне и добрата защита на българинът рядко позволяваха на гостът да пласира навременни и точни попадения.

Играта от близка дистанция отново бе за нашенецът, който благодарение на доброто движение на главата и резките смени на посоките тормозеше съперника си непрестанно.

Единствено третият рунд можеше да се причисли към актива на Субханкулов, който едва в заключителните три минути започна да предугажда ударите на Русинов и да контрира успешно с леви и десни прави.

В крайна сметка, след последния гон всички очакваха победата да отиде при родния боксьор, но това не се случи, което доведе до заслужени освирквания от страна на феновете в зала „София“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.