Начало Бокс Първа българска победа на „Странджа“

Първа българска победа на „Странджа“

Първа българска победа на „Странджа“
0

С първата българска победа започна юбилейното 70-о издание на най-стария боксов турнир в Европа – „Странджа“.

Финалистката в категория до 54 килограма от миналата година Златислава Чуканова победи с единодушно съдийско решение (5:0 гласа) представителката на Румъния – Клаудия Мария Нечита. Това бе първи двубой на ринг „А“ от първата сесия за деня, започнала в 15:00 часа.

Чуканова доминираше битката през цялото време и от самото начало бе видимо много по-активната състезателка по отношение на отправените удари. Тя контролираше умело разположението на ринга на двете, като успяваше да проведе двубоя в дистанцията, която самата тя желае. Въпреки че опонентката й имаше ръстово превъзходство, българката бе по-гъвкава в клинчовете и нямаше проблем да запише първата победа на „Странджа“.

Това бе двубой от предварителната фаза на турнира, а на четвъртфиналите на 17 февруари във вечерната сесия (18:30 часа) Чуканова ще се изправи срещу сериозна съперница в лицето на индийката Меена Кумари Деви Майснам.

За съжаление, други две родни представителки започнаха турнира със загуби.

Марина Сивенова загуби двубоя си от първи кръг на турнира „Странджа“ в категория до 57 кг след прекратяване от рефера в трети рунд срещу представителката на Румъния Лакрамиоара Перижок. Сивенова е носителка на купа „Балкан“ 2018 при девойките, но въпреки доблестното си представяне, трябваше да отстъпи пред опонентката си от северната ни съседка.

Другата ни боксьорка в тази категория – звездата ни Станимира Петрова – започва кампанията си в турнира на 17 февруари в сутрешната сесия (11:00 часа) срещу победителката от двойката Рамила Али (Румъния) – Исамари Акино (САЩ).

Българката Елина Георгиева загуби двубоя си в категория до 54 кг на „Странджа“ срещу филипинката Айра Вийегас с единодушно съдийско решение (0-5 гласа). Единствено италианският рефер даде третия рунд в полза на нашата състезателка, а останалите отсъждания бяха в полза на опонентката ѝ, която бе с обратен гард.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.