Начало Бокс Емануил Богоев и Рами Киуан мачкат на „Странджа“

Емануил Богоев и Рами Киуан мачкат на „Странджа“

Емануил Богоев и Рами Киуан мачкат на „Странджа“
0

Юбилейното 70-то издание на най-стария международен турнир „Странджа“ продължава с пълна пара.

Първата българска победа на втория състезателен ден донесе Емануил Богоев.

Въпреки че бе наказан с 1 точка за нечисти удари, той успя да убеди съдиите в превъзходството си на ринга срещу индиеца Гаурав Бидхури. Азиатецът е действащ световен медалист в категория до 56 кг и се завръща на ринга след лекувана контузия. Съдиите отсъдиха 29-27, 29-27, 27-29, 28-28, 28-28 и така с 2-1 гласа Богоев спечели.

Във втория кръг нашето момче ще се изправи срещу турчина Батухан Чифтчи. Това ще се случи на 16 февруари в следобедната сесия, започваща в 15:00 часа.

Рами Киуан постигна втората българска победа за деня.

Боксьорът от Костинброд в категория до 75 кг се наложи с единодушно съдийско решение срещу турския представител Хайри Утку Ердоган.

Съдиите отсъдиха 29-28, 29-28, 30-27, 29-28 и 29-28.

Следващото препятствие във втория предварителен кръг (ниво осминафинал) за Киуан ще бъде срещу норвежеца Миндаугас Гедминас на 16 февруари във вечерната сесия, започваща в 18:30 часа.

Ето и как се развиха срещите:

Богоев – Бидхури (Индия)

Първият рунд бе сравнително равностоен, но няколко пъти десните крошета и кросове на индиеца попадаха чисто, докато Богоев имаше повече проблеми да запише точни попадения.

Българинът опитваше да изчаква за контраатаки и това му се уддаде далеч по-успешно в началото на втория рунд, но за негово съжаление горната част на дясната му обувка се скъса. Тя бе залепена със скоч, което водеше до опасност от пързаляне и в действителност двамата бойци два пъти се озоваха на земята след загуба на равновесие.

Индиецът отново пласира добри попадения с дясно кроше, но и Богоев не му остана длъжен и бе доста по-активен, в сравнение с предишната част. Обувките създаваха дискомфорт на българина и в третия рунд. В него двамата записаха много чисти попадения и правеха добри размени, а реферът на ринга наказа с 1 точка Богоев за удари зад тила.

Последните секунди съперниците продължиха да разменят тежки десни крошета, преди финалният гонг да спре двубоя. Впоследствие се оказа, че дори с наказанието от 1 точка българинът е спечелил по точки.

Киуан – Ердоган (Турция)

Българинът бе много по-активен и категоричо надделя над противника си в първия рунд. Постоянно го тормозеше с левите си прави и леви крошета, идващи зад обратния му гард.

Киуан бе и по-подвижният от двамата, но във втората част играта бе доста накъсвана от клинчове, като Ердоган се стремеше постоянно да скъсява дистанцията, защото изоставаше по отношение на ръста. Киуан се подведе по темпото му в последната част, когато прекалено често се „лепеше“ за него и ударите нямаха дължина.

Все пак вече бе направил достатъчно в първите два рунда, за да си осигури победа в дебюта на „Странджа“.

Рами Киуан се състезава в боксов клуб „Червен бряг“, а под ръководството на треньора Дойчин Цанов спечели злато в категория до 75 кг от Държавното лично-отборно първенство за младежи в Горна оряховица миналата година.

Загуби записаха Венсан Киркоров и Иван Атанасов.

Двубоите им се проведоха почти по едно и също време. Киркоров падна от аржентинеца Максимилиано Оди с 2-3 съдийски гласа (29-28, 29-28, 28-29, 28-29, 28-29).

Атанасов също с разделено съдийско решение отстъпи на украинеца Ярослав Хартсиз (28-27, 26-29, 26-29, 27-28 и 27-28).

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.