Начало Бокс Китаец на победа от битка с Усик
0

Китаец на победа от битка с Усик

Китаец на победа от битка с Усик
0

Китай може да постигне исторически пробив в тежка категория на професионалния бокс. Джилей Джан, който е на 38 години и е с актив от 23 победи и един равен, може да се озове на победа от шанса да атакува световната титла на IBF. В момента поясът е притежание на Олександър Усик, който държи и тези на WBA, WBO и IBO.

Според информацията на Дан Рафаел, от щаба на Джан са дали съгласие и той вече води преговори за подписване на договор за двубой с Филип Хъргович (14-0). Хърватинът вече няколко месеца чака противник, който да му бъде посочен от IBF, за да го направи официален претендент №1 на федерацията.

До момента откази в тази посока долетяха от Луис Ортис, Джоузеф Паркър, Тони Йока, Джо Джойс, Агит Кабайел, Анди Руис, Мурат Гасиев и Демси Маккийн. Китаецът Джилей обаче е потвърдил, че е готов да подели ринга с Хъргович, въпреки че се намира едва на 13-то място в ранглистата!

Джан победи в последния си мач Крейг Люис (14-5-1) с нокаут във втория рунд през ноември. Според информацията на Рафаел, победителят от мача на китаеца и хърватина трябва да получи шанс за битка със световния шампион на IBF през лятото на следващата година. Това е така, тъй като с по-предни позиции за задължителни защити са WBA и WBO.