Начало Бокс Кобрата обеща: Галата ще бъде зашеметяваща

Кобрата обеща: Галата ще бъде зашеметяваща

Кобрата обеща: Галата ще бъде зашеметяваща
0

Опонентът ми е подготвен, играл е преди месец. Благодарим, че прие нашата мача и нашата покана, защото трябваше да се вземат много емоционални решения. Това заяви Кубрат Пулев, който в събота ще се изправи срещу украинеца Игор Шевадзуцкий по време на боксовата галавечер на 30 март в „Арена София“, предаде репортер на БГНЕС.

Кобрата трябваше да се бие по план с Махмуд Чар за регулярната световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), но съперникът му се отказа заради травма на бицепса. Мачът между Кубрат и Чар трябва да се проведе през септември.

Кубрат: „Галата ще бъде зашеметяваща, ще има много интересни боксови битки, дори за неутралните фенове. Отделно брат ми ще играе срещу много сериозен съперник. Аз също срещу новия опонент, който е подготвен, играл е преди месец. Благодарим, че прие мача и нашата покана, защото трябваше да се вземат много емоционални решения, но аз му благодаря. С Махмуд Чар имаме насрочен мач за световната титла през септември месец. Аз му пожелавам пълно възстановяване и на всички бойци на самата гала да успеят, да покажат най-доброто от себе си и естествено да направят всичко възможно, за да победят. Убеден съм, че ще стане голямо шоу, всички ще му се насладят“, каза Кобрата.

Кобрата: Искам да се бия с Чар в София. Който ми вярва, нека да ми вярва

Мениджърът на Кубрат – Ивайло Гоцев, разкри подробности за съботната вечер. „Ще има осем срещи, с изгряващи български боксьори на бъдещето. Кубрат и Тервел защитават нашата чест на световна сцена. Те са обратно тук, за да покажат от какво са направени. Кубрат е във върхова форма на 42 години. Нека ние българите да подкрепим Кубрат и това събитие.

На ринга ще се качат Кирил Русинов, Петър Драганов, Боби Велев, Даниел Асенов, Гоцев: Кирил Русинов, Петър Драганов, Боби Велев, Даниел Асенов, Слави Хараламбов.

Съперникът на Кубрат Пулев – Шевадзуцкий, се изказа ласкаво за Кубрат и обяви, че е готов за срещата след няколко дни. „Благодаря на всички. Уважавам много всички на тази маса, ще дам всичко от себе си. Украйна е един задружен народ, ще го покажем и в събота вечер. Кубрат е много опитен боксьор“, бяха думите на украинеца.

По-малкият брат на Кубрат – Тервел, ще се изправи срещу камерунеца Роли Ламбърт в двубой за вакантната интерконтинентална титла в полутежка категория на WBA. „Смятам, че е доста добър опонент. Подготвил съм се много добре, както предполагам и той, чака ме много здрав сблъсък. За моята подготовка мога да кажа, че премина отлично, срещу силни спаринг партньори. За противника ми се доверявам на моя треньор. Имам огромен респект към моя спаринг, не го подценявам, знам, че е сериозно препятствие“.

Ламбърт върна жеста, казвайки, че за него е огромна чест да се бие с Тервел. „Благодарности към всички за организацията. Това, което знам е, че той е по-малкият брат на Кубрат Пулев, който много уважавам. За мен е огромна чест да се бия с Тервел. Със сигурност идвам, за да спечеля. Нямам търпение за събота вечер“.

На събитието в хотел „Маринела“ бе и прочутият германски треньор Ули Вегнер. „Кубрат е във върхова форма и ще го покаже в събота вечер. Сигурен съм, че Кубрат ще донесе световната титла в България и ще премине през предизвикателството след няколко дни. Тук съм, за да поддържам Кубрат и Тервел, защото вярвам много в тях“.

Американският треньор на Ибн Кейсън също каза няколко думи: „Аз съм тук, защото обичам България. Мачът на Кубрат с Игор ще е много вълнуващ. Съвсем различно е, когато човек опознае Кубрат, той е страхотен. Тервел също има голям потенциал. Роли идва за победата и знае какво ще стане с кариерата му, ако спечели“.