Начало Бокс Кобрата с нов шанс за титла, ако Руис не получи 20 милиона

Кобрата с нов шанс за титла, ако Руис не получи 20 милиона

Кобрата с нов шанс за титла, ако Руис не получи 20 милиона
0

Щабът на Анди Руис-младши желае да прибере поне 20 милиона долара от реванша с Антъни Джошуа, твърдят колегите от вестник „24 часа“. След като стана ясно, че американецът с мексикански корени възнамерява да опропасти мача в Саудитска Арабия – шансовете на Кубрат Пулев за световна титла набъбват драстично.

Световният шампион не желае да се бие срещу 9 милиона долара и това поставя Еди Хърн и компания в шах.

Ако чаканият реванш не се състои скоро, от Международната боксова федерация (IBF) ще бъдат принудени да отнемат пояса на Руис. Така по правилник Кобрата (задължителен претендент) ще се бие със следващия в ранглистата – Адам Ковнацки, за вече вакантния пояс.

twitter.com

Припомняме, че Джошуа – Руис II по план трябва да се играе на 7 декември. Арабите са подготвили между 40 и 100 милиона долара, а според клауза отпреди първата среща между двамата – „дебелото момче“, както сам се нарече, ще вземе 9 милиона.

Все пак в момента той държи титлите, а с това мнозина специалисти са на мнение, че „той определя правилата“.

Предстои да разберем какъв ще е отговорът на британците за желаните 20 милиона долара и как ще продължи сагата.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.