Начало Бокс Кобрата се завърна: Мога да бия Джошуа и Руис

Кобрата се завърна: Мога да бия Джошуа и Руис

Кобрата се завърна: Мога да бия Джошуа и Руис
0

Кубрат Пулев се завърна в България след победата си над Райдъл Букър по точки, с която си осигури мач за световната титла в тежка категория на IBF срещу Антъни Джошуа или Анди Руис.

“Всичко българско ми липсваше. За други хора България може да е ад, за мен е рай. Мачът не беше много труден, съперникът не беше от топбоксьорите, но въпреки това беше опитен, с много подготовка. Беше дошъл за победа, но не му дадох никакви шансове. Все по-добър и по-добър ставам. В перфектна форма съм. Имам чувството, че на 60 ще съм най-добър”, започна Кобрата след 28-ата си победа при професионалистите.

„Не съм казвал, че този мач ми е бил най-важният, но беше много важен. Следващият ще е още по-важен. Първият и вторият рунд бяха решаващи. Знаете какви обрати има в тежка категория”, добави той.

“Със сигурност следващия ми мач ще е срещу Антъни Джошуа или Анди Руис. Мога да ги победя и двамата. Може би Анди Руис ще ми е една идея по-лесен.

Знаете, че в последния си мач Джошуа беше трагичен. Ще решим къде ще е този мач. Със сигурност няма да е в България, но за мен няма значение къде ще е. Готов съм, чувствам се много силен, надявам се да се изтренирам здраво и да победя”, коментира Пулев.

Джошуа и Руис излизат един срещу друг на 7 декември в Саудитска Арабия.

“Не мога да кажа колко време ще съм си в България, сега подготвяме галата на брат ми за 14 декември в Пловдив. Ще помогна с каквото мога – ще бъде хубава гала, защото ще има много чуждестранни боксьори. Самият Богдан Дину също изяви желание да играе”, завърши Пулев.