Начало Бокс Кобрата в сблъсък за световната титла на стадион Васил Левски

Кобрата в сблъсък за световната титла на стадион Васил Левски

Кобрата в сблъсък за световната титла на стадион Васил Левски
0

При овакантяване на световната титла (IBF), шансовете на България за организиране на сблъсъка нарастват значително.

Националният стадион „Васил Левски“ е сред вариантите за домакин на следващата битка на ринга на Кубрат Пулев, която ще бъде за световната титла на IBF, съобщи „Тема Спорт“.

Както е известно, до края на май Кобрата трябва да се бие срещу победителя от двубоя Анди Руис – Антъни Джошуа. Битката може да се проведе и край езерото Ариана, сподели за „Марица“ мениджърът на боксьора ни Ивайло Гоцев. Шансовете България да е домакин на събитието ще нараснат значително, ако мачът е за вакантна титла, уточни Гоцев. Другите опции са Великобритания, САЩ и Саудитска Арабия, където на 7 декември е реваншът за световните титли, който ще противопостави Антъни Джошуа и Анди Руис.

Кубрат Пулев остана претендент номер 1 за световната титла (IBF), завръщайки се на ринга с победа над Райдъл Букър. Това бе негов 28-ми успех, в 29-тия си на мач на професионално ниво.

Lap.bg

Стана ясно, че Кобрата ще пътува за Саудитска Арабия в началото на декември, за да гледа на живо реванша за световните титли, между актуалния шампион Анди Руис и с Антъни Джошуа. Ако победителят от сблъсъка откаже да се срещне с Пулев до май 2020 година, ще се проведе среща за вакантната титла със следващия в ранглистата (Агит Кабайел или Адам Ковнацки).