Начало Бокс Кога ще се завърне боксът според големите промоутъри?

Кога ще се завърне боксът според големите промоутъри?

Кога ще се завърне боксът според големите промоутъри?
0

През последните дни и дори седмици в редица държави се наблюдава леко отпускане на мерките против разпространението на коронавируса.

Това, разбира се, далеч не означава, че невидимата заплаха над човешката раса вече е в миналото и няма място за притеснение. Спекулациите и невярната информация за вируса се умножават с всяка изминала минута, а това може да е по-опасно и от самата пандемия.

Имайки предвид всичко това, хората съвсем разбираемо започват да се питат кога, как и къде ще се завърне професионалният спорт. А в това число, естествено, влиза и негово величие боксът.

Ето и мненията на двама от най-известните боксови промоутъри зад океана – създателят на „Golden Boy Promotions“ – Оскар де ла Оя и големият човек в „Top Rank“ – Боб Аръм.

Снимка: БТА

„Надяваме се да започнем да оперираме през юни“, разкри 88-годишният промоутър на Кубрат Пулев, Тайсън Фюри и Васил Ломаченко.

„Работим с атлетическите комисии в Невада, Калифорния и Тексас. Планираме първите събития да са без публика. Всички замесени в дадена галавечер ще минават щателно тестване – хората от отбора, коментатори, съдии, рефери и т. нат.“, добави Аръм.

Освен че са яростни критици на Дейна Уайт, Оскар де ла Оя и Боб Аръм се съгласиха около тезата, че боксът в САЩ няма да се завърне поне още месец.

Снимка: БТА

Америка има нужда от спорт в този тежък момент и ние сме убедени, че в следващите няколко месеца ще почнем да работим„, прогнозира промоутърът на Саул Алварес.

„В постоянна дискусия сме с комисиите в различните щати, като смятам, че е възможно да стартираме през юли. Ще започнем без фенове и с прилежно тестване на всички“, допълни бившият световен шампион.

Остава въпросът обче до каква степен ще са готови големите имена, които ще докарат и големите пари. Различните държави по света спазват различни мерки и евентуалното придвижване на хора като Тайсън Фюри и Васил Ломаченко към САЩ може и да представлява неразрешим проблем на такъв ранен етап.