Начало Бокс Кои мускули са най-важни за бокса?
0

Кои мускули са най-важни за бокса?

Кои мускули са най-важни за бокса?
0

Тренировките са ключова част от здравословния начин на живот, но, когато са нещо повече от хоби, трябва да се подхожда към тях с повече внимание.

Когато става въпрос за бокс, хората обикновено мислят, че трябва да имат силни ръце, но истината е, че има няколко мускулни групи, чието развитие е ключово за по-доброто представяне на ринга.

Гърди. Боксът е такъв спорт, че за него е важна цялостната подготовка на тялото. Една от най-важните части, върху които трябва да се съсредоточат тренировките, са гърдите. Заздравяването на горната част на тялото е ключова за по-доброто представяне на ринга, тъй като е “мост”, който свързва ръцете и краката. Ето защо е от изключително значение. Желателно е специална тренировка за гръдните мускули да се прави поне веднъж седмично.

Рамене. Фокусирайте се върху създаването на сила в раменете, тъй като това оказва директно влияние върху играта на ринга. Повечето сила в раменете гарантира както повече сила на ударата, така и по-голяма издръжливост. В противен случай ще се уморите още в началните минути. Помнете, че умората се усеща силно в раменния пояс – това е червен флаг, който подсказва за наближаваща загуба. Затова, ако искате да го промените, наблегнете на тренировките за сила в раменете.

Гръб. Статистиката показва, че контузиите в гърба са едни от най-честите в бокса. Така че той може да се счита и за слабо място. Ако, обаче, се отделя достатъчно внимание на мускулите на гърба, шансовете за травма могат да се сведат до минимум, като, в същото време, ще подобрите подвижността си. Набиранията са едни от най-добрите упражнения за тази цел. За тези, които искат да изстискат най-доброто от тренировката, се препоръчва да използват и уреди за упражнения за гърба.

Долна част на тялото. Изключително важно е редовно да тренирате бедрата и долната част на тялото си. Не само за да избегнете контузии, но и за да придобиете по-добър баланс. Може и да изглежда смешно, но начинът, по който контролирате баланса на тялото си е от изключително значение за движението, силата на удара и защитата. Ето защо не е добра идея да пропускате тренировките за долната част на тялото.

Крака. В ринга трябва да можете да се движите по различни и това определено изисква силни крака. Най-голямо внимание се отделя на бедрата и прасците, както и на самите стъпала. Силните крака, обаче, не са важни само за бързината и ефикасността на движението по ринга, но и за издръжливост. Те са основата, на която се гради успехът на един боксьор. Скачането на въже е неизменна част от тренировките, за да се свикне с пренасянето на тежестта върху предната част на краката.