Начало Бокс Крис Сайбог иска да смени ММА с друг спорт

Крис Сайбог иска да смени ММА с друг спорт

Крис Сайбог иска да смени ММА с друг спорт
0

Живата легенда на женския ММА, Крис Сайборг, още веднъж заговори за преминаването и към боксовия ринг. Шампионката на Bellator говори пред TMZ и дискутира евентуален сблъсък с хегемона в полу-средна категория при дамите Сесилия Брекхус. 

„Тренирам бокс от много време и мисля, че следващата ми битка ще бъде по правилата на бокса. Със Сесилия се закачаме от 2017-та насам. Битка с нея ще бъде огромна възможност за мен. Обичам да се предизвиквам и не търся лесния път. Би било огромна чест за мен“, заяви майсторката на нокаутите.

38-годишната Брекхус има достатъчно дълга опашка пред себе си от претенденти. Едно от най-спряганите имена за нейна съперничка е Джесика Макаскил. Друг потенциален опонент за непобедената боксьорка е Кейти Тейлър, но в уговорена категория. За да се случи това, Тейлър първо трябва да премине през Аманда Серано на 4-ти юли в Манчестър.

Сайборг за последно стъпи в клетката в началото на 2020-та, когато победи с ТКО Джулия Бъд. Това бе неин дебют в Bellator. С тази победа тя завоюва и пояса на организацията в категория „перо“. Бразилката има 20 победи и само 2 загуби в професионалния ММА. Тя се е състезавала и по правилата на муай тай и граплинг, но никога на боксовия ринг. Въпреки това, тя е известна с мощния си страйкинг и може да представлява трудност и на най-добрите в профи бокса. Крис може да се похвали с 20 нокаута в ММА и муай тай.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".