Начало Бокс Лома мечтае за битка с Мейуедър

Лома мечтае за битка с Мейуедър

Лома мечтае за битка с Мейуедър
0

Боксовият терминатор Василий Ломаченко е категоричен, че би избрал Флойд Мейуедър за опонент, ако можеше да избира между всеки един боец в историята на спорта. 

Бих искал да се бия с някой непобеден, някой с добра история и голямо име. Мисля, че това е Флойд Мейуедър“, заяви Лома в интервю за Тop Rank.

Украинецът коментира и така трудния за разгадаване стил на Флойд, който му спечели 50 професионални битки.

Не е лесен стил за преборване. По-лесно е да се биеш с бойци, които идват към теб. Който има по-голямо боксово IQ ще победи. Mисля, че знам какво да направя, за да победя“, добави Лома.

Тъй като Флойд Мейдуедър е пенсиониран боец и не би се върнал в играта, освен ако не е за космическа сума, вариантите пред Ломаченко се свеждат до Теофимо Лопез, Джервнта Дейвис и Девин Хейни. Той определя тях тримата, като бойците, които представляват най-голяма негова конкуренция в момента.

„Лопез е добър боксьор. Млад, гладен за успехи и има много сила. Искам тази битка, защото държи пояса на IBF. Най-интересно за мен ще бъде, когато погледна в очите на баща му реакцията след края на мача“, споделя украинецът.

Той добави и защо битка с Дейвис няма да се случи скоро:

„Той иска да се бие с мен, но промоутърите му не му позволяват. Категорията става много интересна и имаме много добри имена“, заключи Василий.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".