Начало Бокс Кубинец със 130-2 при аматьорите стана професионалист
0

Кубинец със 130-2 при аматьорите стана професионалист

Кубинец със 130-2 при аматьорите стана професионалист
0

Кубинският боксов талант Освари Давид Морел Гутиерес, който има впечатляваща статистика от 130 победи и само 2 загуби като аматьор, стана професионалист.

21-годишният спортист подписа договор с „Уориърс Боксинг“, които му обещават бляскаво бъдеще.

„Повечето хора, които са запознати с кубинския бокс, смятат, че това е най-доброто момче, което школата им е произвеждала. Уверен съм, че ще превземе супер средната и лека тежка категория. Той е специален. Като Ломаченко е, но с повече сила. Ударите му са в точния момент, работи страхотно с крака и не се огъва. Боб Аръм вярваше толкова много на Ломаченко, че му даде мач за титлата във втория му двубой. При това момче е същото. След 5 мача ще може да бъде в Топ 10. Той е от типа на Шугър Рей Робинсън, а и изглежда добро хлапе. Ще стане огромна звезда“, каза Луис Декубас от „Уориърс Боксинг“.

„Вече съм част от отбора, от който се нуждая, за да стана световен шампион от Куба. Мечтая да дойда в САЩ и да спечеля титлата откакто започнах да се боксирам. За мен е чест, ще накарам цяла Куба да се гордее с постиженията ми“, добави Освари Гутиерес, чиито единствени две поражения са от сънародника му Хулио Сезар ла Крус – златен медалист в кат. до 81 кг от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., и от канадецът Харли-Дейвид О`Райли, от когото по-късно взема реванш.