Начало Киокушин Маратонски тренировки за наши киокушинци в Барселона (СНИМКИ)

Маратонски тренировки за наши киокушинци в Барселона (СНИМКИ)

Маратонски тренировки за наши киокушинци в Барселона (СНИМКИ)
0

В жесток маратонски тренировъчен режим попаднаха националите на Българската карате киокушин федерация, които са на лагер в Барселона. Кампът в Испания е събрал 300 от най-добрите каратеки от 27 държави от цял свят.

Летният кумите лагер се води от шихан Дейвид Питхол (7 дан), който е вицепрезидент на Международната федерация по карате (IFK) и абсолютния шампион на Русия и настоящ инструктор сенсей Назар Назиров.

Тридневният лагер в Барселона има много сериозна и натоварена тридневна програма. За период от около 60 часа ще се проведат 8 тренировки – три в петък, четири в събота и една в неделя.

Бойците тренират по няколко пъти на ден, като заниманията започва по изгрев слънце и приключват буквално след полунощ. Още в първия ден участниците направиха общо 90 спаринга. Петъчният ден започна със сутрешно занимание водено от сенсей Назиров. В него беше наблегнато на загряващи упражнения, комбинации и специални упражнения за бойци.

Във втората каратеките вече бяха подложени на спаринг двубои в смесени групи – мъже, жени, младежи и ветерани. Бойната фиеста бе с продължителност 1 час, в който се проведоха близо 40 спаринга.

Последното занимание се превърна буквално в нощна тренировка и завърши с 20 спаринга. То бе по-специално за българската група, която посрещна рождения ден на националката Ия Костова.

Днес програмата на летния лагер в Барселона включва четириразови тренировки. Първата от тях един от главните инстриктори бе сенсей Захари Дамянов – селекционер на националния отбор на България.

Снимки: Надя Петрова, KWU