Начало Киокушин Честит Рожден ден на сенсей Захари Дамянов!

Честит Рожден ден на сенсей Захари Дамянов!

Честит Рожден ден на сенсей Захари Дамянов!
0

Сенсей Захари Дамянов ден празнува своя 33-ти рожден ден! Неговото име се свързва с част от най-големите успехи на българското карате киокушин.

В състезателната си кариера той е световен шампион по карате киокушин (без категории), четирикратен европейски шампион в супертежка категория +90кг, четирикратен шампион на Америка в All American Open (без категории), второ и трето място на Световно първенство на категории, две втори места на Японски турнир на категории и веднъж на без категории.

След като приключи състезателната си кариера сенсей Захари Дамянов бе определен за треньор на националния отбор по карате към БККФ. Той откри и свой собствен клуб – „Нихонто“ във Варна през 2016 г.

Навръх своя личен празник сенсей Дамянов е заедно с националния отбор, който тази вечер в 21:30 се прибира с полет от Москва от участието си на Световното първенство по киокушинкай в Астана, Казахстан. Там тимът ни завоюва злато и сребро в жестока конкуренция сред над 600 състезатели от 27 държави (подробности може да откриете тук).

Екипът на Boec.BG честити рождения ден на сенсей Захари Дамянов и му пожелава много здраве, лично щастие и професионалния успехи! Да продължава все така да слави българския спорт и карате!