Начало Бокс Кубрат Пулев: Много по-добър съм от Белфорт
0

Кубрат Пулев: Много по-добър съм от Белфорт

Кубрат Пулев: Много по-добър съм от Белфорт
0

Кубрат Пулев изрази увереност, че ще спечели сблъсъка си с бившия световен шампион в UFC – Витор Белфорт. Двамата ще се изправят един срещу друг на галавечер в Арлингтън, Тексас. Те ще излязат в триъгълен ринг, а събитието се казва Triad Combat.

Пред „Нова Телевизия” Кобрата заяви, че правилата ще бъдат много близки до боксовите, като основната разлика е в по-малкия размер ръкавици и някои допустими удари с ръце. „Поканиха ме срещу много сериозен противник – Витор Белфорт. Той е бивш световен шампион в ММА, доказал се спортист, с много битки, но смятам, че съм много по-добър и трябва да го победя. Аз и Белфорт сме черешката на тортата, последен мач, главно събитие в тежка категория, надявам се да донесем необходимото зрелище на публиката. Обичам предизвикателствата и това ме държи жив”, каза Кобрата.

Относно следващия си професионален мач на ринга, бившият двукратен претендент за световните титли заяви: „Следващата година, още в началото, ще има раздвижване около боксовата ми кариера. Има доста противници, които искат да премерят сили с мен, но няма да споменавам нищо конкретно, защото още няма нищо сигурно. Но аз трудно отказвам, така че ще станат хубави мачове”.

Той отново потвърди, че ще опита да организира двубой в България. „Голямо желание ми е да направя още някой мач в България, тук се чувствам непобедим с любовта на феновете, тя зарежда много здраво”.

Запитан какво е да бъде човек в неговата кожа, Кобрата сподели: „Не е лесно да си Кубрат Пулев, изисква много труд и усилия, но не е и трудно. Всичко започва от семейството и възпитанието. Това е дълъг процес, в който са взели участие много хора. Човек трябва да прави нещата с желание и любов. Това е Кубрат – любов”.