Начало Бокс Кубрат Пулев: Не е проблем да изляза срещу Джошуа (ИНТЕРВЮ)

Кубрат Пулев: Не е проблем да изляза срещу Джошуа (ИНТЕРВЮ)

Кубрат Пулев: Не е проблем да изляза срещу Джошуа (ИНТЕРВЮ)
0

Кубрат Пулев говори за предстоящия мач с Антъни Джошуа. Кобрата не спести критиките си към агентите си от “Зауерланд”, но в същото време е категоричен, че няма да се откаже и въпреки всички проблеми ще се изправи срещу световния шампион.

– Кубрат, британската преса съобщи официално, че мачът с Джошуа е потвърден за 28 октомври в Кардиф. Ти знаеш ли дали това е така?

– Аз не съм потвърдил. Явно “Зауерланд” са го направили. Аз нищо не съм потвърждавал.

– В такъв случай какво ще правиш?
– Ще се видя с тях, ще коментираме и ще видим.

– Ти каза, че два месеца няма да ти стигнат за подготовка…
– Каквото трябваше, аз го казах, така е. Оттам нататък ще видим какво ще се случи. Ще се срещна с Ули (Вегнер), за да обсъдим как да премине подготовката, защото действително няма време. На мен не ми е проблем да изляза на ринга, не е в това въпросът. Целта е да изляза и да победя, не просто да се кача.

– Да си конкурентен на Джошуа, нали така?
– Не просто да съм конкурентен. Не искам да съм конкурентен, а да бия. Моята цел е да спечеля, за това го правя.

– Какво можеш да направиш при това положение?
– Винаги мога да направя нещо. Винаги имам шанс, но така поставени нещата, той е значително по-малък. Но аз обичам така – да ме поставят като аутсайдер. При това положение, аз няма да имам какво да губя, което на мен ми харесва като идея. Когато хората очакват да загубиш, и да паднеш, няма нищо лошо в това. Но ако загубиш, когато са очаквали да биеш, тогава е лошо. Много непрофесионално е всичко това от страна на “Зауерланд”. Но при това положение си личи кой какво го интересува от един такъв мач.

– Да, но в случая рефлектира върху теб, нали така?
– Така е. През цялото време говорихме, че трябва да видим какво ще реши Кличко. След като го направи вече, трябваше да водим преговори, а то не стана точно така.

– Всъщност се получава така, че те юркат.
– Така излиза. Това не е професионално свършена работа. Виж, мен никой не ме притеснява. Аз нямам проблем с това да изляза срещу Джошуа. Но просто нещата не са така, както трябва да бъдат.

– Можеш ли нещо да направиш? Няма как да отмениш мача все пак.
– Именно заради това хората са световни шампиони. Защото, не се бият единствено и само на ринга, а и извън него.

– Получава се така, че Джошуа и Хърн работят заедно, а ти и “Зауерланд” – не.
– Да, нещата не са такива, каквито трябва да бъдат. Нещата са много прости. Когато някой има мераци към парите, не се получава. Моите интереси са свързани със световната титла, а не с милионите. За съжаление, тях това не ги интересува. Тях ги вълнуват парите, при това малките пари. Защото, ако стана световен шампион, парите ще са много по-големи, както за мен, така и за тях.

– Не искат да гледат в перспектива?
– Не мога да го разбера това нещо.

– До каква степен ще си готов за два месеца?
– До каквато – такава. Какво да кажа друго? Нали знаеш, че българинът винаги обича да се оправдава. Аз няма да го направя. Задна няма да дам. Нито ме притеснява някой, нито нищо. Но не е това начинът.

– Не беше ли така и с Кличко?
– Не, не бих казал. Тогава се готвих достатъчно време, но там пък номерът бе, че уж се е контузил и отложи с няколко месеца.

– Имам предвид, че тогава имаше доста странични неща, за които от “Зауерланд” пак не бяха подготвени…
– За съжаление се оказа, че не са на това ниво, на което ми се иска да бъдат. Вероятно, ако баща ми държеше нещата в своите ръце, щеше да е различно. Тук говорим за сериозни игри, при които боксьор, мениджър и треньор трябва да работят в синхрон. Когато те искат да има наистина световен шампион и залагат в тази посока, нещата могат да се получат. В случая обаче има доста разминавания между интересите ни.

– В такъв случай успешна подготовка.
– Смятам, че въпреки това ще се подготвя добре. Или поне максимално добре за това време. Аз съм боец и винаги във всичко намирам позитив. Обречен съм да бъда щастлив, така че няма да се разколебая. Никъде няма лесно.

Хари Латифян, „Тема Спорт“

тагове: