Начало Бокс Кубрат Пулев: Няма как да се осъществи сблъсък с Джошуа на 20 юни

Кубрат Пулев: Няма как да се осъществи сблъсък с Джошуа на 20 юни

Кубрат Пулев: Няма как да се осъществи сблъсък с Джошуа на 20 юни
0

Сблъсъкът за световните титли може да се проведе в края на годината, ако пандемията с коронавирус отшуми

Двубоят на Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световните титли в „тежка“ категория няма да се състои на 20 юни. Това съобщи самият Пулев пред bTV. Според българския боксьор, сблъсъкът двубоят ще бъде отложен най-малко с няколко месеца заради ситуацията с коронавируса по света. Пандемията вече със сериозни темпове се разраства и на Острова.

„На 20 юни няма как да се осъществи, макар че аз съм готов. Ще бъде няколко месеца по-късно, най-вероятно към края на годината“, коментира Пулев.

„Кобрата“ сподели и как се чувства и даде съвети какво трябва да правим в толкова тежък период не само за страната ни, но и за целия свят.

Чувствам се перфектно, важно е да остане духът здрав, да бъдем смели и същевременно да спазваме правилата, защото това е изключително важно, всички заедно. Така ни постави ситуацията живота, че трябва да действаме заедно и да решаваме заедно. Трябва да бъдем много гъвкави и да устоим на това, което ни предстои. За някои е предизвикателство, за мен е нещо много сериозно и хората трябва да се подготвят. Много е важно и хората, които управляват България, да действат бързо и решително и да знаят какво правят“, заяви той.

Припомняме, че сблъсъкът за три от световните титли в „тежка“ категория, трябваше да противопостави шампиона Антъни Джошуа и претендент номер 1 на IBF – Кубрат Пулев. Срещата между тях трябваше да се проведе на 20 юни на стадиона на футболния отбор Тотнъм. За втори път двубой между тях е отложен, след този през 2017 година.

#ОтговорниВкъщи