Начало Бокс Кубрат Пулев с голяма новина: Кобрата обяви кога ще е следващата му битка

Кубрат Пулев с голяма новина: Кобрата обяви кога ще е следващата му битка

Кубрат Пулев с голяма новина: Кобрата обяви кога ще е следващата му битка
0

Кубрат Пулев излиза на ринга в края на февруари или началото на март, но съперникът и локацията все още не са известни. Същевременно брат му Тервел не разкри плановете си за следващ мач.

Двамата дадоха интервюта за bTV по време на републиканското първенство по бокс за служители на МВР, на което бяха домакини.

Кубрат Пулев защити магистратура по политика и бизнес

„Нов мач очаквам да направя в края на февруари или началото на март. Една победа и, все пак съм в десетката, отново може да атакувам световната титла.“, заяви Кобрата.

Последният мач на Кубрат на ринга беше битката за интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация (WBA) на 10 юли. Тогава той се представи на високо ниво, но отстъпи на Дерек Чисора с разединено съдийско решение (1:2) в гладиаторски двубой в лондонската „О2 Арена“, продължил пълните 12 рунда.

Това бе мач №32 за Кобрата на професионалния ринг, като той има 29 победи и 3 загуби. Чисора е в звездната компания на Владимир Кличко и Антъни Джошуа, които записаха успехи срещу Кубрат в спорове за световната титла – съответно през 2014 и 2019 г.

„В бокса се процедира да се завърнеш победоносно. Не е задължително да е срещу боксьор от световна величина. Може с някой не толкова известен, но зависи. Ако получа пак предложение да е срещу стабилен боксьор, нямам проблем“, коментира Тервел.

Бронзовият медалист от Олимпийски игри в Лондон през 2012 г. за последно бе на ринга в средата на май, когато допусна първо поражение в професионалната си кариера. По-малкият от братята Пулеви загуби от руснака Сергей Ковальов в 10-рундова битка в Лос Анджелис. Дотогава той бе безупречен – 16 успеха в 16 мача.