Начало Бокс Кубрат Пулев защити магистратура по политика и бизнес

Кубрат Пулев защити магистратура по политика и бизнес

Кубрат Пулев защити магистратура по политика и бизнес
0

Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев вече е магистър. Кобрата успешно защити своята диплома по специалността „Политика и бизнес“ към УНСС (Университетът за национално и световно стопанство).

Днес той получи дипломата си от ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров на тържествена церемония в учебното заведение.

„Чувствам се щастлив и удовлетворен от времето, в което успях да бъда част от магистърската програма по политология на УНСС. Време, което ми даде ценни знания и време, което ми даде възможност да срещна изключителни професионалисти сред преподавателите. Благодарен съм на ръководството на университета за този шанс”, каза Кубрат Пулев.

Темата на родния боксьор е била „Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в ЕС“, съобщава сайта btvsport.bg.

По време на защитата Пулев е бил отличен от научния си ръководител – доц. д-р Елена Симеонова, която е заместник-декан по учебната работа във факултета „Международна икономика и политика“ и в.и.д. ръководител катедра „Политология“.

„Образованието трябва да бъде приоритет за всеки човек, който иска да се развива. България разполага със страхотни университети и първокласни, ерудирани и доказани преподаватели”, допълни Пулев.

Двукратният претендент за световната титла в тежката категория записа магистърската специалност преди година и успя да я завърши успешно в срок и без отлагане. През 2018-та Кобрата приключи своето бакалавърско образование към Национална спортна академия „Васил Левски“. Тема на дипломната му работа тогава бе „Личностни характеристики и нагласи за агресивно реагиране при състезатели по бокс“.