Начало Бокс Джулиан Уилямс съсипа Джарет Хърд (ВИДЕО)

Джулиан Уилямс съсипа Джарет Хърд (ВИДЕО)

Джулиан Уилямс съсипа Джарет Хърд (ВИДЕО)
0

Американецът Джулиан Уилямс (27-1-1) е новият световен шампион на IBF и WBA „Super“ в супер полусредна категория, след като в събота вечер победи Джарет Хърд (23-1-0) с единодушно съдийско решение.

Снимка: БТА

Срещата се проведе в Феърфакс, САЩ и бе главното събитие на галавечерта, която бе организирана от TGB Promotions. 29-годишният Уилямс бе далеч по-активният и агресивен боксьор, търсейки близкия бой и пласирайки много силни удари в тялото и главата на бившия шампион.

Съдиите край ринга гласуваха с 116-111, 115-112 и 115-112 в полза на претендента, който не остави никакво съмнение за превъзходството си. Хърд, който първоначално бе сочен за фаворит, изигра може би най-слабия си мач в последните години. Той бе прекалено бавен, не успяваше да скъсява дистанцията и през голяма част от рундовете играеше от заден крак, без ясна идея как да застраши опонента си.

Снимка: БТА

Според официалната статистика на CompuBox, Хърд е пласирал едва 248 от 800 удара, което се равнява на 31% успешни удари. В същото време, Уилямс е пуснал по-малък брой, но е успял да вкара 273 от 687 опита.

Веднага след края на срещата 28-годишният бивш шампион поиска реванш, но с оглед на случилото се преди няколко дни, то втори мач между двамата трудно би завършил с различен победител.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.