Начало Бокс Без бокс в Англия и след края на карантината
0

Без бокс в Англия и след края на карантината

Без бокс в Англия и след края на карантината
0

Плановете за големи боксови двубои в Англия, веднага след прекратяването на извънредното положение заради коронавируса, бяха охладени.

Британският боксов контролен борд разпространи официална позиция, в която обяснява необходимостта от още известно време след края на карантината, преди да има възможност за организиране на събития. Според „Сън“, британските шампиони Антъни Джошуа и Тайсън Фюри са били информирани за решението и това ще се отрази на плановете им за мачове до края на годината, било то срещу Кубрат Пулев и Дионтей или един срещу друг.

„Разбираме, че притежателите на лицензии ще искат да се подготвят за продължаване на спорта след вдигането на забраните. Въпреки това е важно да се напомни, че професионалният бокс няма да може да се поднови веднага с края на карантината и мерките за социално дистанциране. Принципната причина за това е стриктните медицински практики, които ще продължат да бъдат в сила за известно време след това. Когато забраните бъдат премахнати, част от медицинските ни служители все още ще имат отговорности към Националната здравна служба, които ще трябва да изпълняват. Нека обясним така: Ако боксьор получи травма на главата и се налага неврологична интервенция, той ще бъде откаран в Интензивно отделение за следоперативни дейности и ще се нуждае от специфични грижи. Съветът няма да подлага под натиск Националната здравна служба и професионален бокс не може да има преди тя да започне да функционира нормално“, пише в част от писмото.