Начало Бокс Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри – рунд по рунд

Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри – рунд по рунд

Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри – рунд по рунд
0

Кубрат Пулев (26-1) се изправя срещу Хюи Фюри (21-1) в главната среща на професионална боксова гала вечер в Арена Армеец, София. „Кобрата“ се завръща след година и половина почивка от състезателна дейност. Българският боксьор трябваше да се изправи срещу Антъни Джошуа, но разкъса мускул на гърдата и двубоят им пропадна. Българинът се изправя срещу Фюри в битка за мястото на следващ претендент на Антъни Джошуа.

Хюи Фюри, братовчед на Тайсън Фюри, е на 24-години е с 21 победи на професионалния боксов ринг и само една загуба – със съдийско решение срещу новозеландеца, Джоузеф Паркър.

Следете двубоя рунд по рунд тук:

Рунд 1 – „Кобрата“ излиза с висок гард и пристъпва на пръсти към опонента си, но е търпелив и не пуска удари, а само финтове. Фюри сваля гарда и атакува с леви прави и десни крошета, които не попадат в целта. Кобрата пристъпва напред с два поредни леви прави и боксьорите влизат в клинч. Пулев завършва рунда със силна атака в тялото.

Рунд 2 – Кубрат започва и втория рунд с финтове, а при първите атаки на британеца, двамата боксьори влизат в клинч. Играта започва да се накъсва с клинчове и двамата боксьори са разделяни от реферът все по-често. Фюри атакува тялото на Кубрат, но при всяка атака е затиснат от Пулев и клинчът е неизбежен. „Кобрата“ контрира Фюри с ляв прав и отваря аркада на британеца.

Рунд 3 – Фюри започва третия рунд много агресивно и атакува тялото на „Кобрата“ с мощни ъперкъти. Българинът защитава с помощта на движение от краката и клинчове. Повече от атаките на британеца попадат в ръкавиците на Пулев.

Рунд 4 – Кубрат започва рунда по-агресивно и пласира няколко тежки крошета и леви прави в главата на Фюри. Британецът запазва самообладание и заема центъра на ринга. Фюри сваля ръцете си и чака атаките на Кубрат в единия от ъглите на ринга, но българинът е търпелив и премерен в атаките си.

Рунд 5 – Кобрата контролира центъра, а Фюри отново сваля ръцете си и приема играта в ъгъл на ринга. Кубрат пласира мощна комбинация от ляв прав и десен прав, а Фюри все по-често прибягва до клинча, за да се спаси от атаките на „Кобрата“.

Рунд 6 – Фюри атакува по непозволен начин – удар в задната част на главата. Реферът прави забележка на Фюри след втора такава непозволена атака. Кубрат контролира темпото и дистанция на игра и пласира по-чисти удари до края на рунда.

Рунд 7 – Бойците натрупаха умора и темпото на двубоя спадна. Ударите на Фюри стават все по-бавни и неточни, а зачестелите клинчове, в които главата на британецът е затисната от подмишницата на Кубрат, изморяват Фюри все повече. Кубрат е по-свеж и атаките му са по-чисти и силни в рунд 7.

Рунд 8 – Хюи Фюри пласира силни и изненадващи два удара и „Кобрата“ инициира клинч. Фюри се завръща в мача, но отново удря опонента си зад главата и е предупреден от рефера. Българинът се възстановява от ударите и доминира до края на рунда с по-добро движение и по-голяма активност.

Рунд 9 – Кубрат Пулев излиза по-концентриран този рунд и пласира няколко тежки удара с дясната си ръка. Кобрата връща контрола си над мача и пласира по-силните и точни удари за рунда. Използва отлично неговата най-добра комбинация – ляв прав и дясно кроше. Фюри е разклатен.

Рунд 10 – Фюри има затруднение в изправянето от столчето за рунд 10. Британецът е очевидно много изморен, а аркадата под лявото му око продължава да му създава проблеми. Фюри е на ръба на силите си. Боксьорът отново е със свален гард и е притиснат от „Кобрата“ до въжетата. Защитата му отслабва с всяка секунда.

Рунд 11 – Кубрат вдига темпото и усеща умората в опонента му. Българинът пласира няколко тежки десни прави, но Фюри понася ударите. Ударите на Фюри са все по-бавни и неточни.

Рунд 12 – Пулев започва последните три минути изключително агресивно. Фюри с последни сили се опитва да нокаутира опонента си, но „Кобрата“ е прекалено свеж. Кубрат пласира силна тежка комбинация от ляв прав и десен прав и така затвърждава победата си в този последен рунд и двубоя.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".