Начало Бокс Кубрат Пулев: Можех да се бия с Фюри в Англия, но зарадвах хората тук

Кубрат Пулев: Можех да се бия с Фюри в Англия, но зарадвах хората тук

Кубрат Пулев: Можех да се бия с Фюри в Англия, но зарадвах хората тук
0

На 27 октомври Кубрат Пулев победи британеца Хюи Фюри с единодушно съдийско решение пред пълните трибуни на „Арена Армеец“. Най-добрият ни боксьор отново е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). Ето какво сподели Кобрата в предаването „Тази сутрин“ по bTV:

„Мачът с Хюи Фюри можеше да се проведе в Англия и да спечеля милиони. България обаче е моята радост и затова исках да зарадвам хората тук. Някои жълти вестници писаха, че съм взел огромна сума, но това не е вярно. За мен не е по-трудно пред българска публика – хората носеха светена вода от манастири и пръскаха моя ъгъл“, признава Кубрат.

„Дайте си сметка как приемат мен и моите мачове. Парите отиват на заден план. Те не просто ми мислят доброто, а приемат двубоите ми като лична кауза и именно това ми дава енергия. На трибуните имаше англичани, но не им се чу гласчето, въпреки че се заканваха да правят зулуми. На ринга чувам как хората се побъркват при всяко мое движение. У нас те са фенове по-скоро на Кубрат Пулев, отколкото на бокса“.

„Доброто настроение след такава победа ме държи цяла година. Бях малко по-гипсиран, защото не се бях качвал на ринга година и половина, а рутината играе роля. Избрах да изляза на „Притури се планината“. Това е много силна песен. Тя повлия на хората за тръпката пред екраните и в залата. Галата се излъчи в много държави и тази песен е звучала в цял свят, което ме прави горд и щастлив.“

„Аз силно вярвам в себе си и в Господ. Много са важни хората около мен, защото те ми дават сигурност и подкрепа. Излизаме и мачкаме всички заедно. Често поправям моя треньора Ули Вегнер. Той казва: „ти трябва“, а аз му отвръщам с „не, ние трябва“, споделя Кобрата.

„Преди мача от щаба на Фюри имаше много мръсни номера, но им казах – отидете и му кажете, че ще го бия. Той беше много сериозно подготвен, но видя, че никъде няма пролука. Загубата от Кличко не бе никакъв край за мен. Яд ме е за българите, които ме подкрепяха в Хамбург. За първи път ме свалиха в бокса, а имам над 300 мача при аматьорите“.

Кубрат за пореден път подчерта ключовата роля на своя баща Венко за родолюбието и шампионския дух на него и брат му Тервел. „Той е знаел имената ни и е планирал какво ще постигнем още преди да ни зачене. Искал е и трети син, който да кръсти Аспарух. Сигурен съм, че сега ни гледа някъде отгоре и се гордее.“

Боксьорът завърши в типичния си шеговит стил: „Аз исках да имам поне 5 или 7 деца. Няма как, започвам, защото ми предстои усилен труд“, смее се Кобрата.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.