Начало Бокс Ленъкс Люис е бесен, че гласят победителя от Джошуа – Нгану в мач за безспорната титла

Ленъкс Люис е бесен, че гласят победителя от Джошуа – Нгану в мач за безспорната титла

Ленъкс Люис е бесен, че гласят победителя от Джошуа – Нгану в мач за безспорната титла
0

Антъни Джошуа (27:3) и Франсис Нгану (0:1) се очаква да излъчат следващия претендент за безспорната титла в тежка категория, когато премерят сили на 8 март в Рияд. Това обаче разгневи един от великаните в спорта – Ленъкс Люис.

Боят на Нгану с Тайсън Фюри беше спектакъл. Боят с „Ей Джей“ също ще е спектакъл. Шапки долу за Нгану, за дето се възползва от възможностите. Той не е сторил нищо нередно. Това е тежката дивизия през 2024 г. По мое мнение тази среща не допринася с нищо за резюмето на „Ей Джей“. Очаква се да спечели този бой и когато го стори, какво ще е научил от победа над човек с два мача зад гърба си? Ако загуби, тогава ще е абсолютна катастрофа. Същото важеше и за Фюри и едва не му струваше всичко“, написа Люис в своя X-акаунт.

На всички би следвало да е ясно, че изявите на „Хищника“ са единствено насочени към парите. Същото важи и за сблъсъка на Логън Пол срещу Флойд Мейуедър, както и за срещите на брат му Джейк с бившите MMA величия на боксовия ринг. Съвсем различно е обаче, когато залозите станат за световните титли. Холивудските сценарии там не важат, защото шансът за короната не трябва да се дава на хора, получили „уайлдкард“, докато други прекарват години в боевете и подготовка, за да заслужат своя шанс.

Ако Франсис Нгану стане безспорен световен шампион в рамките на първите си три боксови срещи, това ще разтърси из основи спорта, тъй като наоколо има бивши олимпийски шампиони, които дори не са се доближавали до подобна възможност. Има и такива с по над 30 поредни победи и пак са в изолация. Подобен сценарий би бил пагубен за големите боксови организации, а и без друго имиджът им търпи поражения от доста години насам.