Начало Бокс Лий Селби премина през ада за мечтана победа

Лий Селби премина през ада за мечтана победа

Лий Селби премина през ада за мечтана победа
0

Бившият шампион на IBF в категория перо – Лий Селби, се завърна на ринга с победа. Мачът му срещу Омар Дъглас, игран късно снощи на галата „Дегейл срещу Юбенк“, бе много по-труден от очакваното.

„Уелския Мейуедър“ получи аркада на лявото око още в първите минути на сблъсъка. Това стана след удар глава в глава.

В ъгъла му едвам успяха да го закърпят, а кръвта не спря да шурти и след края на битката. За негова зла участ и второто му око бе силно разкървавено в последните рундове, които той изкара на инстинкт.

Все пак Селби е по-класният от двамата, въпреки че качи 2 категории. Той ще се опита да стане световен шампион и в лека.

Окопити се след изненадващото начало и след 3-тия рунд срещата премина под неговата диктовка. Феновете му до последно не знаеха дали да се радват, защото Дъглас можеше да се възползва от малшанса на съдбата.Лий постигна първа победа от 14 месеца. До скоро лекуваше травма.

Успехът дойде след единодушно съдийско решение 116-112, 116-112 и 115-114.

Уелсецът отново напомни за невероятните си умения. Върна се на пътя на победата след загубата от Джош Уорингтън миналия май.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.