Начало Бокс Официално: Лий Селби срещу Омар Дъглас на 23-ти февруари

Официално: Лий Селби срещу Омар Дъглас на 23-ти февруари

Официално: Лий Селби срещу Омар Дъглас на 23-ти февруари
0

Бившият шампион на IBF в категория перо – Лий Селби, се завръща на ринга срещу американеца Омар Дъглас. Сблъсъкът ще бъде в лека категория на 23-ти февруари в Лондон.

Двамата боксьори са включени в бойната карта на събитието „Дегейл срещу Юбенк“.

Селби държа пояса в периода 2015-2018, когато допусна поражение от непобедения Джош Уорингтън. Това бе втора загуба за „Уелския Мейуедър“. Успехите му при професионалистите са 26.

Дъглас е с 19 победи и 2 загуби и е готов за първи триумф извън САЩ.

Преди да грабне световната титла Селби бе шампион на Европа и на Великобритания. През май 2018-та е посочен за №4 в света в категория перо (сп. „The Ring“). Сега ще се опита отново да стане първенец на планетата във втора категория.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.