Начало Senshi Трима бойци със специални награди на SENSHI

Трима бойци със специални награди на SENSHI

Трима бойци със специални награди на SENSHI
0

Първото издание на най-новата професионална бойна верига за К-1 и муай-тай битки у нас SENSHI не разочарова феновете на бойните спортове в Двореца на културата и спорта във Варна и зрителите на живото предаване на Boec.BG пред екраните. Зрелищни битки и страховити нокаути разтърсиха морската ни столицата, а бойците, които блеснаха най-ярко на този боен спектакъл бяха удостоени от организаторите на SENSHI с награди – специални статуетки за отличното им представяне.

Четири от десет битки по правилата на К-1 приключиха преди последния съдийски гонг, а за най-зрелищен нокаут за вечерта бе определен този на боеца от СК „Скорпион“ Димитър Пенчев. Той се изправи срещу Сергей Заносиев в битка до 68 кг. и само след минута и половина игра и сравнително бавно начало на съревнованието, българинът отправи страхотен хай-кик без заготовка към главата на съперника си. Роденият в Плевен боец пласира мощния си десен крак в слепоочието на румънеца и го изпрати в нокаут. Заносиев все пак успя да се изправи с помощта на рефера, но очевидно беше изгубил контрол върху тялото си и главният арбитър нямаше друг вариант, освен да сложи край на битката.

За най-зрелищен двубой на вечерта бяха наградени боецът от столичния клуб „Martial Animals“ Севдалин Славов и боецът от „Pride and Glory“  Костантин Михайлов, които вдигнаха публиката в Зала „Конгресна“ на крака след три рунда здрава битка изпълнена с драма и нокдауни. Двубоят беше в една от най-леките категории до (65 кг.), но и двамата демонстрираха завидна мощ зад ударите си. Михайлов спечели съдийското решение, тъй като успя да свали Севдалин на земята и да контролира центъра на ринга през по-голямата част от времето, но столичният боец не остана длъжен на съперника си. Въпреки, че беше пристискан до въжетата и засипван с лавина от удари, Севдалин показа лъвското си сърце и показа, че е готов за бой до последната минута.

Събитието премина при огромен интерес и пълна зала „Конгресна“ във Варна, и бе съпътствано от невиждано досега светлинно и аудиовизионно шоу за бойна гала.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".