Начало Бокс Локомотив (София) ще гони титлите при младежите и учениците по бокс (ВИДЕО)

Локомотив (София) ще гони титлите при младежите и учениците по бокс (ВИДЕО)

Локомотив (София) ще гони титлите при младежите и учениците по бокс (ВИДЕО)
0

Столичният клуб „Локомотив“ (София) си постави за цел да завърши с най-много медалисти и в последните две републикански първенства от календара на Българска федерация по Бокс. Тази седмица в Шумен предстои втория кръг от Дърважното лично отборно първенство за младежи (3-7 ноември), а следващата седмица е и втория кръг от националното за ученици в Плевен (9-13 ноември).

„В момента водим в отборното класиране и на младежи, и на ученици.  Последните 4 години отборно във всички възрастови групи до мъже. Надяваме се да запазим тази традиция. Тренирали са момчетата и съм сигурен в тяхния успех“, коментира Борислав Георгиев, който е президент на боксовия клуб и един от четиримата треньори в отбора.

За Шумен столичните „железничари“ тръгнаха със 7 състезатели, като при младежите те атакуват медали в категориите -54 кг, -57 кг, -67 кг, -71 кг, -75 кг, -92 кг и в тежката категория. Големи надежди за титли се възлагат на националите Даниел Кирилов и Георги Стоев, които преди дни се завърнаха от Европейското първенство за младежи в Будва. Там Кирилов стигна до бронз, а Стоев изтегли много тежък жребий и трябваше да се изправи срещу представител на Чехия, който е най-добрият в категория и трикратен европейски шампион.

Състезателите, които ще участват в битките при младежите

Не е до късмет и не обвинявам жербия. В мен търся грешката и следващият път повече – коментира Стоев, който въпреки загубата, остави добри впечатления с равностойната си игра срещу фаворита на Европейското. А следващите му цели са: – В „Локомотив“ тренираме много хубаво, както и с националния отбор. Сега ни предстои Държавното първенство, където целта ми е естествено първото място. А догодина искам да се наложа в националния отбор за мъже.“

След две категорични победи на Европейското в Будва, Даниел Кирилов отстъпи в полуфинал при 57-килограмовите пред арменеца Манвел Петросян с 0:5 гласа, но от българския щаб имат претенции, че нашето момче е било ощетено от съдиите.

Според мен първият рунд беше доста равностоен. Вторият рунд си го взех от всякъде. Ако съдиите го бяха отсъдили на мен, нещата щяха да се развият по съвсем различен начин, защото щях да се раздам третия рунд и да се хвърля, и да го взема. Така щях да се класирам за битка за златния медал. Но това го има в нашия спорт. Ще работим по-усърдно да изчиствам грешките си и следващият път няма да оставим никакво съмнение на съдиите“, коментира Кирилов.

Залата по бокс на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“ се оказва тясна да побере желащите деца в последно време, особено след завоюваната олимпийска титла от Токио на Стойка Кръстева, която е вече бивш състезател и настоящ треньор в клуба. Интересът бе оценен от Спортното училище, което отпусна още един салон за нуждите на боксовия клуб, а „железничарите“ намериха и спонсор, който подпомогна тима с екипировка.

Определено, факт е, че след великия успех на Стойка Кръстева залата е пълна с деца. За наша радост спортното училище ни предостави още един физкултурен салон, който в момента го оборудваме, за да могат децата спокойно да тренират“, посочи Георгиев.

Съставът, който ще участва на Държавното първенство за ученици

С група от 20 състезатели пък ще участва „Локомотим“ (София) в последното за годината състезание при подрастващите – Държавното лично отборно първенство за ученици в Плевен.