Начало ММА Хабиб създаде футболна школа в Дубай

Хабиб създаде футболна школа в Дубай

Хабиб създаде футболна школа в Дубай
0

Бившият шампион на UFC-Хабиб Нурмагомедов нямаше време за почивка, след UFC 267. От Абу Даби дагестанецът се насочи към Дубай, където се срещна с бизнес партньорите си.

Един от тях се оказа – Кларънс Зеедорф – легенда на футболните Реал Мадрид и Милан. Двете спортни величия обявиха, че откриват футболна школа в Дубай.

Звездният клуб ще носи името ,,Seedorf Khabib Performance Club“ и е базиран в Обединените арабски емирства.

Това е първи футболен проект на бившия ММА боец, но за сметка на това, той и партньорът му имат ясна концепция за работа. Методиката на тренировки в школата ще комбинира футбола със смесените бойни изкуства.

„Обединихме се с Хабиб Нурмагомедов и нашия глобален партньор DMCC, за да създам най-впечатляващото и уникално футболно училище някога. Искаме да дадем възможност на младите хора по света да развиват своите атлетични и социални способности, чрез метод на обучение, който съчетава футбол и смесени бойни изкуства“, написа бившият футболист в Instagram.

Първият филиал на школата е в Дубай, но по проект през следващите пет години училището за футболни таланти, трябва да се разшири и в световен мащаб.

Третият партньор на Хабиб и Зеедорф е Дубайската диверсифицирана стокова борса. Тя е една от най-бързо развиващите зони за свободна търговия в Обединените арабски емирства, с над 18 000 регистрирани компании към 2021 година.