Начало Бокс Статистиката говори: Канело с далеч по-сериозен опит на ринга от Плант

Статистиката говори: Канело с далеч по-сериозен опит на ринга от Плант

Статистиката говори: Канело с далеч по-сериозен опит на ринга от Плант
0

Остават броени дни до един от най-възловите и очаквани боксови двубой за 2021-ва. В ранните часове на неделя (бъгларско време) един срещу друг ще се изправят Саул Алварес и Кейлъб Плант.

Сблъсъкът ще се проведе в Лас Вегас, САЩ, а победителят ще бъде коронясан като неоспоримият световен шампион в супер средна категория, а Boec.BG ще следи срещата на живо рунд по рунд.

От едната страна е мексиканската супер звезда Алварес, който притежава поясите на WBO, WBA „Super“ и WBC. Срещу него застава американецът Плант, който пък има колана на IBF около кръста си.

Embed from Getty Images

31-годишният Канело е считан за твърд фаворит в срещата и това е съвсем нормално, имайки предвид постиженията и уменията му на ринга. Въпреки това, не един и двама експерти и специалисти дават сериозни шансове на 29-годишния Плант.

Американецът е непобеден в профи кариерата си и има 21 победи от 21 мача, като 12 от успехите му са дошли преди финалния гонг. Срещу себе си Плант има мега звездата Алварес, който няма 0 в графата загуби, но пък има 56 победи от 59 професионални двубоя.

Специализираният сайт за статистика в бокса – „BoxRec“, излезе с доста смущаваща статистика, която никак няма да се хареса нa недоброжелателите на Канело. Мексиканецът има прекарани 19 часа и 23 минути между въжетата, което е с почти 14 повече от сумарното време на американеца – 5 часа и 25 минути.

Embed from Getty Images

Още една статистика е в полза на Канело. Мачът в неделя ще бдъе негов четвърти за последните 12 месеца, в които той записа три безапелационни победи. В същото време Плант ще се качи на ринга за едва втори път през последните близо 20 месеца.

Въпреки всичките числа, които крещят мощно в полза на Канело, мачът си остава непредвидим. Мексиканецът би трябвало да излезе победител, но в бокса не винаги можем да намерим логика. Но когато шампион се бие срещу шампион, то логика не ни трябва. Чакаме зрелището!