Начало Киокушин Седем бойци получиха новите си степени на лагера във Варна (СНИМКИ)

Седем бойци получиха новите си степени на лагера във Варна (СНИМКИ)

Седем бойци получиха новите си степени на лагера във Варна (СНИМКИ)
0

Седем членове на Българска карате киокушин федерация получиха новите си колани, след като през лятото повишиха стиловата си квалификация. Изпитът бе проведен на 10-ти юли като задължителна част от програмата на Международния летен лагер по киокушин в Камчия. Церемонията за връчването на поясите обаче се състоя по време на друг лагер – този на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU) във Варна (28-31 октомври).

След края на петата тренировка, водена от бойните величия Петер Артс и Семи Шилт, когато цялата група се строи за финален поздрав, шихан Асен Асенов започна да привиква част от участниците. Под бурните аплодисменти на залата своите колани и сертификати получиха Росица Петрова, Никол Харизанова, Теофан Найденов, Митко Божанов, Анатолий Топал, Христо Георгиев и Деян Братков.

„Винаги помнете, че в превод на български „Дан“ означава да давате, а не да получавате. Когато ставаш по-голям Дан, това означава, че трябва повече да даваш – за карате, за възпитанието на учениците, за самата организация и най-вече за себе си. Да тренираш успешно, но и да даваш от себе си. Ус!“, обърна се към наградените шихан Асен Асенов  (6 дан), който е член на Управителния съвет на БККФ и първият медалист от Европейско първенство по киокушин за България.

По време на лагера бе проведен и Съдийски семинар на Професионалната лига на KWU. Той също бе воден от шихан Асенов.

Бяха преговорени основните правила на елитната бойна верига SENSHI, в която има битки по правилниците на KWU SENSHI и KWU Full Contact. Участниците споделиха и обсъдиха какви трудности срещат по време на двубоите и при оценяването. На реферите бе препоръчано при точкуването да се дава предимство на по-активния, атакуващ и атрактивен боец. Бяха обсъдени по-детайлно и ролите и поведението на съдиите на ринг и на техническата маса.