Начало Бокс Стойка: Заслугата основно е на екипа ми
0

Стойка: Заслугата основно е на екипа ми

Стойка: Заслугата основно е на екипа ми
0

Стойка Кръстева обяви минути след победата си над японката Намики, че класирането й на финал на Олимпийските игри в Токио е плод основно на труда на екипа, който стои зад нея. Българката стана първият ни боксьор за последните 25 години, който ще участва в мач за златния медал на най-големия спортен форум. За последно това се случи през 1996-а в Атланта.

„Мисля че нещата се получиха. Много благодаря на треньора си Борислав Георгиев, който денонощно се рови, за да разучава идеално противниците. На мен ми идва информацията наготово, подготвяме се преди мача и в движение на срещата нещата се получават. Благодарна съм му, за да се получат нещата така. Аз съм на ринга, но зад мен са много хора, които остават в сянка. Тяхната роля е на 90 процента, моята е само 10“, каза пред БНТ щастливата Кръстева.

LAP.BG

Тя уточни, че паузата от една година, която си взе в края на 2018-а, й се е отразила положително, защото е успяла да си почине. А относно предстоящия финал с туркинята Бусе, Кръстева допълни:

„Притеснение преди всеки мач има, няма как да не е така. Благодаря на доктора, треньора и другите треньори, с които се чуваме по телефона. На психолога, който денонощно е на разположение, за да може моето напрежение да се сведе до минимум. Колкото до противничката, ще се доверя на 100 процента на треньора. За него предстоят денонощни часове на разузнаване и разчитане на силните и слабите страни, за да изпълня указанията му на 100 процента“, каза още Стойка.

LAP.BG

Нейният треньор Борислав Георгиев допълни, че Кръстева познава отлично туркинята Бусе. Те са се срещали два пъти в официални срещи. През миналата година Стойка спечели на турнира „Балкан“, а на европейската квалификация в Париж съдиите присъдиха успех на туркинята.

„Ще направя всичко възможно да изградим правилната стратегия. Стойка е отличен професионалист, който спазва всички указания и ще се постараем да победим. Тя е перфектна, наистина“, каза Георгиев.

Финалът в категория до 51 килограма в Токио е в събота, 7 август, от 8:15 часа българско време.