Начало Бокс Лома на колене! Теофимо Лопес шокира считания за Крал на бокса

Лома на колене! Теофимо Лопес шокира считания за Крал на бокса

Лома на колене! Теофимо Лопес шокира считания за Крал на бокса
0

От време на време боксът ни напомня защо е един от най-непредсказуемите спортове.

Считаният от мнозина за най-добър боец в общата ранглиста за всички категории – Василий Ломаченко, допусна тежка загуба. Украинецът сдаде световните си титли на надъхания Теофимо Лопес.

Американецът взе една от най-големите битки на 2020 година с единодушно решение – 116-112, 119-109 и 117-111.

Теофимо влезе в историята!

След категоричния успех той вече е най-младият световен шампион с четири пояса. Лопес е едва на 23.

Гордостта на Бруклин подпечата успеха си в последния 12-и рунд, като пласира много тежък удар в тялото на украинеца с дясна ръка. Преди това развенча прогнозите, че ще търси мощта и бързия нокаут.

Теофимо Лопес победи Лома в неговата собствена игра.

Поне 5 от първите 6 рунда отидоха на сметката му. Планът да изчаква и да наказва всяко грешно движение на противника сработи отлично.

В средните и късните части на битката Лопес беше олицетворение на великите думи на Мохамед Али „пърхай като пеперуда, жили като пчела“.

„Това е повратен момент в бокса, казах ви! Време е за новата генерация да навлезем ударно“, бяха част от първите думи на щастливия шампион.

Единственото липсващо парче от пъзела на пълната унификация в момента е титлата на WBC, която е в Дейвид Хейни. Каквото и да става обаче Теофимо Лопес е вече в историята.

За Ломаченко това е втора загуба при професионалистите и изобщо трета като боксьор. Предстои да видим колко тя ще го дескредитира и как ще се завърне след нея.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.