Начало Киокушин Инструкторски семинар по киокушин събра 40 черни колана

Инструкторски семинар по киокушин събра 40 черни колана

Инструкторски семинар по киокушин събра 40 черни колана
0

Киокушин семинар за инструктори се състоя във втория ден от провеждащия се международен лагер SENSHI по правилата на KWU International Professional League във Варна.

Събитието бе организирано от Българската Карате Киокушин Федерация.

Над 40 черни колана се събраха в зала „Младост“ на Двореца на културата и спорта между двете съботни тренировки на лигата. Всички те получиха много ценни напътствия, както и специален практичен подарък.

Milen Lesemann

Шихан Асен Асенов, който е първият златен медалист на България от европейско първенство по киокушин, започна семинара с кратка реч, в която акцентира върху славното минало на карате киокушин и маркира някои важни точки за бъдещето на източното японско бойно изкуство по света и у нас. Той напомни на инструкторите важността на тяхната мисия и даде насоки как да помагат и да развиват подрастващите бойци.

Milen Lesemann

След встъпителната си реч Шихан Асенов насочи вниманието си към техническата част, демонстрирайки редица майсторски движения и техники, а инструкторите повтаряха в синхрон видяното на свой ред. Той обърна внимание и на някои моменти от Държавното първенство по карате киокушин за деца (до 8 г. и до 10 г.) и Държавното първенство за юноши и девойки – младша и старша възраст, които се проведоха в Шумен. Примерите, които шихан Асенов даде от репуликанското към треньорите, бяха с цел да се коригират.

Milen Lesemann

Заключителната част на семинара бе водена от Шихан Иво Каменов – изпълнителен директор на KWU Професионалната лига и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България. Шихан Каменов също направи обстоен и детайлен поглед върху историята и традициите на киокушина и сподели личния си опит. На всички присъстващи им бе връчен по един екземпляр от книгата „Power Karate“ на Дейвид Кук.

Milen Lesemann

Шихан Каменов насърчи инструкторите да прочетат и разгледат илюстративния албум, който е чудесен източник на знания и ерудиция за възникването и формирането на карате киокушин през годините.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.