Начало Бокс Луис Ортис доминира и нокаутира Травис Кауфман

Луис Ортис доминира и нокаутира Травис Кауфман

Луис Ортис доминира и нокаутира Травис Кауфман
0

Настоящият номер 2 в ранглистата и бивш претендент за титлата в тежка категория на Световния боксов съвет Луис Ортис постигна 30-ата победа в кариерата си, като изпрати в технически нокаут  Травис Кауфман (вече 32-3, 23 КО) в последния десети рунд . 25-ият нокаут в професионалната кариера на Ортис се случи в подгряващ двубой на мегасблъсъка Фюри-Уайлдър.

Ортис демонстрира добра форма и страхотна техника в нападение срещу Кауфман, когото прати три пъти в нокдаун, преди да нокаутира в последния рунд.

Кауфман си позволи да си свали гарда и да се перчи в средата на четвъртия рунд, предизвиквайки опонента си да реагира. Ортис определено се подразни и се впусна в по-безразсъдни атаки. 39-годишният боец замахваше и „удряше въздуха“, а  Кауфман вдигна ръцете си демонстративно, докато подскачаше назад.

Кауфман бе пратен в нокдаун в петия и осмия рунд, но се събираше сили и се изправяше на крака след бурите от удари на именития му съперник. Поредното ляво кроше на Ортис прати противника му на земята за трети път в началото на 10-ия рунд. Нов солиден ляв прав разклати сериозно американеца и въпреки че се задържа на крака, не запази самообладание при последвалите допълнителни комбинации. Реферът нямаше друг вариант, освен да се намеси и да прекрати двубоя.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".