Начало Бокс Деонтей Уайлдър и Фюри завършиха с равенство след трилър в дванайсет рунда

Деонтей Уайлдър и Фюри завършиха с равенство след трилър в дванайсет рунда

Деонтей Уайлдър и Фюри завършиха с равенство след трилър в дванайсет рунда
0

„Стейпълс Сентър“ в Лос Аднжелис бе домакин на мегасблъсъка в тежката категория между Тайсън Фюри и Деонтей Уайлдър. След невероятна дванайсет рундова битка ръцете и на двамата бойци бяха вдигнати победоносно. Деонтей Уайлдър отбеляза два нокдауна, но това не му гарантира победата в двубоя.

Boec.BG ви предоставя възможност да следите рунд по рунд представянето на боксьорите:

Първи рунд – . Уайлдър демонстрира добри движение на главата си и хубави ескиважи в центъра на ринга, докато избягваше левите прави на Фюри, а в края на рунда  притисна противника в ъгъла и му нанесе ляво кроше. В последните пет секунди големият размах на Уайлдър с дясна ръка за малко да му причини неприятности, тъй като не улучи с опита си за кроше и бе уцелен два пъти с ляво такова от англичанина. .
Втори рунд- Фюри зае позиция на въжетата и се защитаваше, докато Уайлдър определяше дистанцията с водещата си лява ръка. Американецът проведе рунда с по-умерено темпо в сравнение с предишния и нямаше проблем да разменя прави удари с водещата ръка, като не търсеше на всяка цена завършващо дясно кроше. Във втората половина на рунда Фюри тръгна леко напред и дори пласира късо дясно кроше, но без особен ефект.
Трети Рунд – Фюри демонстрираше отлично движение и в третия рунд, като не позволяваше да бъде поставен под опасност, макар и да не опитваше особено да контрира. Той пак прибегна до дразнене, заключвайки ръцете зад гърба си, което провокира Уайлдър да се впусне напред, но дясната му ръка не можеше да намери целта. В края на рунда Фюри търсеше забавяне на темпото с клинч, но пое два добри леви прави от ръкавицата на „Бронзовия бомбардировач“.
Четвърти Рунд –  Фюри продължаваше да дразни Уайлдър и надлъгването им на ринга не спря.  „Бронзовия бомбардировач: разкървави  лицето на „Циганския крал“ с ляво кроше.
Пети рунд – Кръвта по лицето на Фюри от предишния рунд не бе проблем за англичанина. Той не атакуваше дълга част от рунда, но остана невредим и не бе в беда в нито един момент.
Шести рунд – Тайсън Фюри умело контрираше атаките на Уайлдър. Битката се водеше в центъра на ринга, но нямаше кой знае колко точни попадения.

 

Седми рунд – Фюри за първи път „изяде“ по-сериозни удари от дясната ръкавица на Уайлдър, но не се сгромоляса. Левият прав на Бронзовия бомбардировач попадаше често в тялото на Циганския крал, който не можеше да пласира значими попадения, но заслужи уважение с издръжливостта си.

Осми рунд – Уайлдър  свали гарда си, а британецът вкара в употреба водещата си лява ръка повече от преди. . Фюри изглеждаше неуморим на ринга.

 

Девети рунд – Уайлдър се впусна в атака още от гонга и този път имаше доста по-сериозна успеваемост, като нарани съперника с дясно кроше, а и успя да комбинира с ляво и да прати в нокдаун Циганския крал. Фюри се завърна по впечатляващ начин в боя с ляво контриращо кроше по средата на единоборство в клинч. Двамата се впуснаха в по-безразсъдни опити за размени в последните секунди, но не успяха да пласират чисти удари.

Десети рунд – Десен и ляв прав попаднаха в целта и накараха Уайлдър да поклати глава. Американецът не изглеждаше достатъчно активен, за да се възползва от инерцията от нокдауна. Последните секунди бяха най-добри за Уайлдър, но дясната му ръка този път не нанесе достатъчно тежки поражения, за да компенсира пасивността преди това.

 

Единайсти рунд –  Уайлдър отново атакуваше на периоди от десетина секунди с мощни атаки, а левият прав на Фюри бе достатъчно респектиращ, за да го държи дистанция. Ляв ъперкът на американеца в последната минута бе единственото му попадение, а всеки път, когато се чувстваше в беда, Фюри прибягваше до клинч. „Циганския крал“ атакуваше с разперени ръце вероятно навлезе в последния рунд със самочувствието на водещ в съдийските карти.

 

Последен рунд – Прекрасна комбинация дясно и ляво кроше прати Фюри в нокдаун отново, но британецът се изправи отново в края на отброяването. Той „изяде“ и ляв прав малко след това, но с добро движение на главата си се опази от нов нокдаун. След последния гонг Тайсън Фюри започна да празнува, а двамата се прегърнаха горещо.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".