Начало ММА Георги Валентинов победи Жоао Силва в главния двубой на GRAND FIGHT ARENA
0

Георги Валентинов победи Жоао Силва в главния двубой на GRAND FIGHT ARENA

Георги Валентинов победи Жоао Силва в главния двубой на GRAND FIGHT ARENA
0

Георги Валентинов завърши с победа успешната за всички български бойци професионална бойна гала вечер GRAND FIGHT ARENA. Българският боец победи Жоао Пауло „Рой“ Силва с единодушно съдийско решение.

Двамата започнаха първия рунд с умерени действия, целящи да проучат съперника и да „опипат почвата“. Валентинов зае центъра на ринга и поддържа средна дистанция на бой с дълги леви прави и кикове. Силва пробва да нанесе няколко кика в главата на българина, но неуспешно. Валентинов успя да пренесе боя на земя, но съперникът му умело заключи затворен гард и не позволяваше на боецът от Стара Загора да му нанася силни удари.

Валенитнов предпочете да се изправи и да атакува с кикове в бедрата легналия бразилец, но след почти минута без реални атаки, реферът на двубоя изправи Жоао Силва на крака. След още една размяна Силва отново се озова на земята. Бразилският боец очевидно не искаше да влиза в размени с българина.

Валентинов започна по-агресивно втория рунд на двубоя, но не успяваше да пласира чисти удари в главата на съперника си. След около две минути игра при размяна на крошета в стойка Силва се озова отново на земята. Този път боецът се изправи бързо и опита събаряне, но Жоро умело защити и спечели доминантна позиция на земята.

Валентинов започна рунда с прекрасно събаряне. Силва бе повален отново по гръб и бе принуден да се защитава от връхлитащите го удари. Потта по бойците попречи на южно-американеца да инициира атаки от гърба си, а след опит за събмишън на бразилеца, Жоро Валентинов се озова на гърба му и си гарантира победата в главния двубой на вечерта.

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".