Начало Бокс Майк Тайсън: Яд ме е, че не можах да пуша с Тупак

Майк Тайсън: Яд ме е, че не можах да пуша с Тупак

Майк Тайсън: Яд ме е, че не можах да пуша с Тупак
0

Приятелството между две от най-значимите имена в американската и световна развлекателна индустрия през ’90-те години на миналия век е добре известен факт. В края на последното столетие на спортната и музикалната сцена изгрват звездите на „Железния“ Майк Тайсън и покойния Тупак Шакур (2Pac).

И двамата са родени в Ню Йорк – „Меката на бокса“ и родното място на хип-хопа. За съжаление, Тупак бива прострелян на 7.09.1996-та в Лас Вегас след като си тръгва от мача на Майк Тайсън срещу Брус Селдън.

Двамата се запознават в зората на кариерата на музикалната икона. В началото на ’90-те Майк е една от най-популярните личности на планетата земя, а какво по-логично от това те да се срещнат за пръв път в нощен клуб!

Връзката им става още по-силна, когато през 1992 г. световният шампион влиза в затвора. Именно там той получава писмо от Шакур, а в последствие изпълнителят идва на виждане на Тайсън няколко пъти.

Първо ми написа писмо, след това дойде лично. Така започна нашата истинска връзка и култивирането ѝ„, спомня си след години „Железния“.

В средата на ’90-те Шакур се превръща в най-солидното име в пребогатата и едва започваща своето съществуване хип-хоп индустрия, а в песните си той възхвалява подвизите на Тайсън не един и два пъти.

Във времена, в които социалните мрежи не съществуват и с камери разполагат предимно телевизиите, двамата често пъти са засичани заедно – било то преди или след мач на Тайсън или в някой клуб или концерт на ‘Пак.

Наскоро Тайсън сподели и единственото си разкаяние относно връзката му с покойния музикант. А именно това, че той никога не е посмял да поеме поканата на 2Pac да пушат марихуана заедно.

И двамата са известни на феновете с редовната употреба на канабис, но докато за единия няма реални професионални последствия, то другият често пъти е трябвало да плаща солени глоби заради допинг правилата.

Често пъти ме канеше да пушим заедно, но аз все му отказвах„, разказва в интервю Тайсън.

Иска ми се да го бях послушал, но… Винаги ще съжалявам за това. Аз пушех по много, но най-често го правех сам, защото не исках да се разчува„, добавя Майк, който преди няколко години откри свое лично ранчо за отглеждане и продаване на трева.