Начало Интервюта Габриел Чергански: Треньорите ни в Шумен са най-голямата мотивация

Габриел Чергански: Треньорите ни в Шумен са най-голямата мотивация

Габриел Чергански: Треньорите ни в Шумен са най-голямата мотивация
0

Габриел Чергански е една от младите надежди на СК „Шуменска крепост“. Миналия уикенд той стана шампион на България по кикбокс в стил лоу кик при юношите.

На Държавното първенство в зала „Арена Шумен“ 13-годишният боец беше избран за „Най-перспективен“ състезател на турнира.

Неговата здрава работа в залата не остана незабелязана. В специално интервю за читателите на Boec.BG Габриел Чергански сподели тайната на успехите в шуменския кикбокс, за какво мечтае и говори по още интересни теми.

„Оценявам високо представянето си. Благодарение на моите треньори Християн Тотев и Галин Методиев станах шампион за шести път. Те се трудят много в нашата зала, за да ни подготвят. Резултатите са налице“, започна Чергански.

„Чувствам се оценен след индивидуалната награда и тя ме мотивира допълнително да продължавам да тренирам и да надграждам.“

„Нашите треньори в СК „Шуменска крепост“ наблягат много върху нас самите. Като знаеш, че някой ти обръща толкова много внимание, няма как да не се мотивираш. Аз и другите момчета и момичета от залата така се надъхваме за още повече постижения.“

„Родителите ми са много щастливи и благодарни на треньорите ми. Не се притесняват, че нещо може да ми се случи, защото имат доверие на треньорския щаб“, признава младият шампион.

„В училище също усещам голяма подкрепа. Моите съученици ме поздравяват за успехите и когато ходя на състезание, винаги всички са зад мен. Учителят ми по физическо възпитание е запознат с нашия спорт и се радва за отличията ми.“

„Надявам се да продължавам да побеждавам. Целта ми е да ме вземат в националния отбор на България. За сега успехите в моята възрастова група не ми дава такава квота.“

„Мечтая да отида на международно състезание извън България. За сега съм участвал само на международен турнир в Козлодуй, но той отново беше в пределите на държавата ни. Нямам търпение да участвам на Балкански, Европейски и Световни първенства!“, допълни младият талант Габриел Чергански.

Снимки: Стоян Стоянов, Радио Шумен

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.