Начало Кикбокс и муай тай Националът Димитър Стоянов извади богоявленския кръст в Шумен

Националът Димитър Стоянов извади богоявленския кръст в Шумен

Националът Димитър Стоянов извади богоявленския кръст в Шумен
0

Кикбоксьорът Димитър Стоянов беше най-бърз и съобразителен в традицията по скачане за богоявленския кръст в Шуменския язовир.

Бронзовият медалист от Световното първенство в Йозело (2021) беше сред 13-те юнаци, които се престрашиха да спазят обичая за здраве в ледените води на Йордановден.

Сред групата повечето бяха негови съотборници спортисти в СК „Шуменска крепост“.

„Йордановден е един много голям български празник. Трябва да спазваме традицията. Трябва да завещаем наследството си. Ако не сме ние, няма кой друг да го направи“, каза Димитър, цитиран от „БНР Шумен“.

„Важно е да сме живи и здрави и честит имен ден на всички именици. Това е късмет. То няма значение кой ще го хване. Не сме дошли да се състезаваме. Дошли сме за здраве, да почетем празника и всички именици“, добави националът, който беше в Топ 10 на спортистите в Шумен за 2021-а.

Миналата година той също се впусна за кръста, който тогава беше „спасен“ от курсанта Симеон Димитров.

Кикбоксьор извади кръста и в Бяла – Димитър Върбанов. Той е състезател на спортен клуб „Минотавър“. Върбанов се престраши да скочи в река Янтра, около моста на майстор Колю Фичето.

Снимка: Радио Шумен

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.