Начало Бокс Майки Гарсия: Аз съм по-добър боец от Ерол Спенс (ВИДЕО)

Майки Гарсия: Аз съм по-добър боец от Ерол Спенс (ВИДЕО)

Майки Гарсия: Аз съм по-добър боец от Ерол Спенс (ВИДЕО)
0

Световният шампион на WBC в лека категория – Майки Грасия (39-0-0) демонстрира вяра във уменията си преди един от най-важните и трудни двубои в кариерата му – този срещу шампиона на IBF  вполусредна категория – Ерол Спенс-младши (24-0-0).

Двамата ще се изправят един срещу друг на 16 март в Далас, а залогът в мача е титлата на Спенс-младши и диамантения пояс на WBC.

За тази среща 31-годишният Гарсия трябваше да качи две категории, но това явно по никакъв начин не притеснява роденият в Калифорния боксьор.

„Вярвам, че съм по-добрият боксьор от двамата. Движението ми по-ринга е по-добро, по-бърз съм. В дефанзивен план пак имам превъзходство. Ударите ми са по-бързи и по-точни. Всичките тези неща ще ми помогнат по време на двубоя.

Единственото, в което ме превъзхожда е височината, теглото и разтегът“, каза Гарсия.

Ерол Спенс е по-висок от съперника си с близо 9 см, а разтегът му също е далеч по-впечатляващ – 183 см в ползва на Спенс-младши и 173 за Гарсия. Очаква се 29-годишният шампион в полусредна категория да бъде по-тежък с около 5-6 килограма.

„Винаги съм твърдял, че съм по-добър от него. Не с много, но достатъчно, за да му взема пояса. По много неща си приличаме – играта с крака, движението, дистанцията… но все пак го превъзхождам във всичките аспекти“, каза по време на откритата си тренировка Гарсия.

 

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.