Начало Бокс Майкъл Конлан си заслужи мач за световната титла

Майкъл Конлан си заслужи мач за световната титла

Майкъл Конлан си заслужи мач за световната титла
0

Ирландецът Майкъл Конлан е новият претендент номер 1 за световната титла на WBA в категория „перо“.

Бившият интерконтинентален шампион на WBA и WBO при 57-килограмовите спечели временната титла на Световната боксова асоциация, побеждавайки сънародника си Ти Джех Дохъни чрез единодушно решение (119-108, 116-111 и 116-111).

Срещата се проведе в Белфаст и продължи всичките 12 рунда. В момента поясът на WBA е притежание на британеца Лий Лууд, който държи обикновенната версия на титлата. „Супер“ поясът пък е в ръцете на Лео Санта Крус.

Конлан диктуваше всичко, което се случваше на ринга. Той успя да изпрати Дохъни в нокдаун още в първия рунд на двубоя. 29-годишният ирландец постоянно сменяше гарда и пласираше тежки удари, за които съперникът му нямаше отговори.

Конлан прати Дохъни в нов нокдаун в петия рунд след няколко взривоопасни комбинации, но 34-годишният ветеран завърши силно частта, пускайки на свой ред някоко мощни леви прави, кито разбиха носа на Конлан.

С течение на времето клинчовете се превърнаха в основна част от боя, което отне от иначе обещаващия сблъсък. В осмия рунд Дохъни отвори аркада на противника си, но Конлан суъмя да приключи по-добре всеки от оставащите рундове, осигурявайки си 16-та победа на профи ринга.