Начало Бокс Поглед в миналото: Как Фюри шокира Кличко и света

Поглед в миналото: Как Фюри шокира Кличко и света

Поглед в миналото: Как Фюри шокира Кличко и света
0

Изминаха точно четири години от сензационната победа на Тайсън Фюри над хегемона в тежка категория – Владимир Кличко. „Краля на циганите“ нанесе първа загуба на украинеца от 11 години! Сложи край на поредицата от защити на пояса във версия IBF, продължили 9 г. и 222 дни… и запя хит на Аеросмит.

Такъв е Фюри, голям боксьор, шоумен и човек.

Покори света. Отне поясите на WBA, IBF, WBO и IBO от „Доктор Стоманен чук“ и сложи край на една ера.

Съдиите видяха срещата 115-112, 116-111 и 115-112.

Зрителите в препълнената „Есприт Арена“ в Дюселдорф (55 хиляди души) станаха свидетели на най-добрия удар в мача в рунд №9. Тогава Фюри заби ляво кроше в лицето на Кличко, а украинецът едвам успя да се спаси от продължение.

След знаменития успех обаче „Краля на циганите“ се замеси в допинг скандал, след който изпадна в депресия. Отдаде се на опияти, жени и тонове храна, като теглото му премина 170 килограма.

Благодарение на треньора Бен Дейвисън – в момента има нов шанс за световната титла, срещу Дионтей Уайлдър на 22 февруари 2020. Фюри постигна немислимото и се завърна в голямата игра.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.