Начало Бокс Малиняги за битката Фюри – Нгану: Не забравяйте, че и тихите рундове трябва да се оценяват

Малиняги за битката Фюри – Нгану: Не забравяйте, че и тихите рундове трябва да се оценяват

Малиняги за битката Фюри – Нгану: Не забравяйте, че и тихите рундове трябва да се оценяват
0

Тайсън Фюри стигна до неединодушно решение в победата си над Франсис Нгану миналата седмица в Рияд, а една огромна част от феновете на бойните спортове останаха шокирани, че ръката на „Хищника“ не бе вдигната в онази среща. След като страстите започнаха да поутихват, започнаха да се чуват някои по-безпристрастни гласове, които обясняват, защо всъщност решението на арбитрите бе правилно. Бившият двудивизионен боксов шампион – Поли Малиняги, даде своята оценка за служилото се.

Не мисля, че той спечели повече от три рунда. Четири, ако трябва да съм щедър. Но тези рундове бяха най-интересните, докато Фюри спечели тихите, защото все някак трябва да се оценят“, каза Малиняги пред iFL TV.

Мнозина изходиха от факта, че в 3 рунд „Хищника“ просна на земята „Циганския крал“ с мощно ляво кроше в слепоочието. Безспорно онзи рунд бе отсъден 10:8 в полза на камерунеца и затова ние от Boec отсъдихме 95:94 в полза на Фюри онази среща. Рундовете бяха 6:4, а с отнетата точка за нокдауна разликата в точките стана само една.

Държим отново да подчертаем, че Франсис Нгану влезе в битката, като тотален аутсайдер, но излезе, като един от най-добрите дебютанти изобщо в цялата история на спорта.