Начало Бокс Мариуш Вах победи Кевин Джонсън в ‘Битка на старчетата’ (ВИДЕО)

Мариуш Вах победи Кевин Джонсън в ‘Битка на старчетата’ (ВИДЕО)

Мариуш Вах победи Кевин Джонсън в ‘Битка на старчетата’ (ВИДЕО)
0

40-годишният Мариуш Вах (36-6) трябваше да работи далеч по-здраво от очакваното, за да вземе победата в първата галавечер в Полша от 7-ми март насам.

Бившият претендент за световната титла в тежка категория победи 40-годишния Кевин Джонсън (34-17-1) в главното събитие на вечерта, което се състоя без публика в Конари, Полша.

Всичките предвидени 10 рунда трябваше да се изиграят, а след края на мача съдиите край ринга отсъдиха единодушно в полза на поляка – 99-91, 98-92. 97-93.

„Битката на старчетата“ беляза първата по-сериозна боксова галавечер в Европа след отпускането на мерките против разпространението на коронавируса.

Европеецът използва чудесно ръстовото си предимство и налагаше волята си главно чрез левия си прав, който причиняваше достатъчно проблеми на тромавия американец. Джонсън от своя страна разчиташе на резки гмуркания, които да го приближат до тялото на съперника и от близка дистанция да вкарва удари в торса на поляка.

По-голямата част от двубоя Джонсън бе принуден да се бие от заден крак, често отивайки във въжетата и държейки сравнително добър гард, типично в негов стил.

Най-интересната размяна се случи в края на петия рунд, когато малкото допуснати хора в залата ръкопляскаха бурно двамата боксьори, които се застояха в центъра на ринга и пласираха по няколко попадения в главата на противника преди да дойде гонга.

Вах контролираше нещата до края на двубоя, като двамата отново се захапаха в последния десети рунд, но там умората вече си личеше най-вече от това, че никой нямаше сила да нанесе съкрушителния финален удар.

Така Вах се върна на пътя на победите, след като през декември Дилиън Уайт го победи чрез единодушно решение. За Кевин Джонсън това бе 5-та поредна загуба и общо 9-та в последните му 11 двубоя.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.