Начало Бокс Маурисио Сюлейман: Фюри – Джошуа ще бъде най-голямото събитие на този век

Маурисио Сюлейман: Фюри – Джошуа ще бъде най-голямото събитие на този век

Маурисио Сюлейман: Фюри – Джошуа ще бъде най-голямото събитие на този век
0

Маурисио Сюлейман, който е президент на Световния боксов съвет (WBC), определи като „битката на века“ евентуалния обединителен сблъсък за световните титли в тежка категория, който трябва да противопостави Тайсън Фюри (световен шампион на WBC в тежка категория) и Антъни Джошуа (шампион на WBA Super, IBO, WBO и IBF ).

„Ако тази битка се проведе, без съмнение ще бъде най-голямото събитие на века и едно от най-големите в историята на спорта. Бих казал, че това е най-голямата битка от Ленъкс Луис срещу Майк Тайсън или Ивандър Холифийлд. Мисля, че всяка ера принадлежи към историята, когато премине, но без съмнение Фюри срещу Джошуа е огромно събитие, което ще влезе в книгата с рекордите“, заяви Сюлейман пред „Sun Sport“.

Президентът на WBC погледна и от друг ъгъл на бъдеща битка между двамата.

Това ще бъде първата грандиозна битка в ерата на социалните медии. Това е напълно различна ера, от ерата на радиото, после на телевизията, на платените събития, сега със събития в социалните медии събитията достигат съвсем различна величина в световен мащаб“, завърши Сюлейман.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".