Начало Бокс Мейуедър поставил на карта кариерата на Канело
0

Мейуедър поставил на карта кариерата на Канело

Мейуедър поставил на карта кариерата на Канело
0

Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман смята, че Флойд Мейуедър е можел да прекрати кариерата на Саул „Канело“ Алварес още през 2013 г.

Тогава двамата се срещнаха в Лас Вегас, като 23-годишният по това време мексиканец издържа 12 рунда срещу американската суперзвезда, но беше надигран категорично и загуби с единодушно решение. До ден-днешен това е и единственото поражение на „Канело“, като, според Сюлейман, е можела да провали бъдещето му, но мексиканецът си е взел поука.

„Все още гради историята си. Млад е, активен е и е гладен да се нареди сред най-великите. Научи си урока от грешките си. Би се с Флойд Мейуедър когато беше прекалено млад и това можеше да прекрати кариерата му. Но след това се фокусира, успя да се завърна се, взе си поука от този мач и сега се превърна в много зрял, изключително целеустремен боец от световно ниво. Когато кариерата му приключи, „Канело“ Алварес ще се присъедини към много кратък списък от боксьори, оформили историята“, прогнозира Сюлейман.

twitter.com