Начало Бокс Младежите по бокс с отрицателни проби за COVID-19 в Украйна

Младежите по бокс с отрицателни проби за COVID-19 в Украйна

Младежите по бокс с отрицателни проби за COVID-19 в Украйна
0

Националният отбор по бокс за младежи вече е в Харков, Украйна. Всичките шестима състезатели на България са дали отрицателни проби за COVID-19. Заради заболяване от коронавирус, в София остана надеждата ни при 49-килограмовите Шакир Стоянов. Бронзовият медалист от Европейското първенство през 2020-та вече е здрав, но за да навакса с изоставането си, ще продължи подготовката с индивидуални тренировки под ръководството на треньора Младен Сталев.

Тимът ни ще остане в Украйна на лагер до 13-ти февруари. Селекционерът Борислав Бояджиев и помощникът му Пейчо Багдатов заведоха там следните състезатели: Ясен Радев (52 кг), Радослав Росенов (60 кг), Красимир Джуров (64 кг), Уилям Чолов (75 кг), Людмил Неделчев (81 кг) и Златин Илчев (+91 кг).

„Досега бяхме в общо-физическа подготовка, насочена към издръжливостта на момчетата. Сега в Украйна целта ни е да преминем към същинската част на заниманията. Очакванията ни са да срещнем наистина качествени съперници. Така ще имаме разнообразни и различни спаринг партньори. Единият може да е контраатакуващ, друг да е постепенно настъпателен, трети да е файтър. Така ще вдигнем собственото си ниво, такава ни е целта. След това идва турнирът в Будва на 16-и февруари и там ще видим докъде сме стигнали”, сподели Бояджиев.

Тежки тренировки и хранителен режим за младежите по бокс

Специалистът допълни, че е щастлив от факта, че отново ще може да види своите избраници в спаринг с украинските боксьори.

„Украйна е водеща сила и с тях работим много добре. Винаги е хубаво, когато имаме конкуренция и момчетата могат да се опарят, както се казва, за да видят какво им е нивото. Момчетата са амбицирани, искат да се развиват, което е радващо. В Харков ще проверим къде са силните и слабите ни страни”, каза още Бояджиев.