Начало Други Направиха промени в пролетния турнир по сумо в Япония

Направиха промени в пролетния турнир по сумо в Япония

Направиха промени в пролетния турнир по сумо в Япония
0

Големият пролетен турнир по сумо – „Хару Башо“, който традиционно се провежда в Осака, ще се състои в японската столица Токио. Причината е, че така ще бъдат минимализирани пътуванията на сумистите, което от своя страна, би трябвало да намали шансовете за заболеваемост от коронавирус.

Това ще бъде петият пореден голям турнир, който ще се проведе в токийския дворец „Кокугикан“ като мегаполисът непрестанно приема надпревари от юли 2020 година. Състезанието ще се проведе от 14 до 28 март.

За надпреварата през март се очаква най-сетне на дохиото да се завърнат двамата велики шампиони – „йокодзуна“ Хакухо и „йокодзуна“ Какурю. Хакухо трябваше да участва още на януарския турнир, но беше диагностициран с коронавирус и се оттегли, а Какурю лекуваше травми в гърба.

Именно Хакухо е последният шампион от този турнир. Той спечели надпреварата през миналата година, записвайки 13 успеха и само 2 поражения. В цялата си кариера, рекордьорът по титли на императора, има общо 9 турнирни победи на „Хару Башо“.